Maria Grever over inhuldiging Willem-Alexander

Maria Grever over inhuldiging Willem-Alexander

Maria Grever is hoogleraar Theorie en Methoden van de Maatschappijgeschiedenis en directeur van het Centrum voor Historische Cultuur aan de Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC). Ze maakt deel uit van de kernredactie van de koningsbiografieën over Willem I, II en III, die op 29 november verschijnen.

Op maandagavond 29 april omstreeks 21.30 uur, na de afscheidsspeech van Beatrix, geeft ze vanuit de NOS-studio op de Dam kort commentaar op de regeerperiode van Beatrix. Andere gasten zijn Huub Oosterhuis, Kysia Hekster (NOS-verslaggever Koninklijk Huis) en Paul Schnabel, oud-directeur Sociaal Cultureel Planbureau. Op dinsdag 30 april is Grever wederom aanwezig in het ‘Glazen Huis’ op de Dam, dan met college-historica Daniela Hooghiemstra. Ze voorziet de abdicatie, de balkonscene en de inhuldiging van commentaar. 

In een opiniestuk in Trouw stelde Grever vorige week dat een koning niet te populair en niet te hooghartig moet zijn. De rol van een vorst als overbrugger van de kloof tussen politiek en burger krijgt te weinig aandacht, vindt ze.

 Trouw Grever opinie 24 april monarchie.pdf (135.6KB)