Masterprogramma Ontwikkelingsstudies beste in Europese Unie

Laatste QS World University Rankings per onderwerp voor 2022
ISS building - side

Volgens de laatste QS World University ranglijst 2022 biedt Erasmus Universiteit Rotterdam het beste Masterprogramma Ontwikkelingsstudies (Development Studies) binnen de Europese Unie.

Op de wereldranglijst scoort dit programma de elfde plaats. Daarmee kan het wedijveren met soortgelijke programma’s van topuniversiteiten zoals Oxford, Cambridge and Harvard. De MA in Development Studies wordt aangeboden door het International Institute of Social Studies van de Erasmus University Rotterdam. Deze faculteit is gevestigd in Den Haag en biedt deze volledig Engelstalige Master aan aan een zeer internationale groep studenten. 

Het is voor het tweede jaar op rij dat de Master in Ontwikkelingsstudies de nummer 1 is in Nederland en de Europese Unie. De laatste jaren zag het programma een grote stijging op de QS ranglijst. De grootste sprong werd gemaakt in 2020 toen het van de 32ste naar de 12de plaats ging op de wereldranglijst.  

QS Ranking

Elk jaar vergelijkt QS de universiteiten waarbij gekeken wordt naar academische reputatie, werkgevers reputatie en de impact van het onderzoek.

Meer informatie

Wil je meer weten over ons programma Ontwikkelingsstudies en over studeren bij ISS? Onze MA in Development Studies en Prospective Students pagina's vertellen je alles wat je moet weten.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen