Maureen Rutten-van Mölken presenteert Position Paper over Personalised Medicine

Op woensdag 22 juni presenteerde prof.dr. Maureen Rutten-van Mölken het Position Paper ‘Personalised Medicine from a Health Economic Perspective - Lessons Learned and Potential Opportunities Ahead’ tijdens de derde ICPerMed workshop in Brussel.

Personalised Medicine (PM) – is essentieel voor het verbeteren van de effectiviteit van veel volksgezondheids- en zorginterventies, omdat het zich niet beperkt tot de huidige benadering van ‘one-size-fits-all’ en het nutteloze begrip van de ‘gemiddelde’ persoon.

De workshop van Maureen levert belangrijke input voor het ‘European Partnership on Personalised Medicine’, dat wordt opgericht door de Europese Commissie. De al gemaakte en toekomstige stappen richting dit nieuwe initiatief staan hier  beschreven.

Wat is Personalised Medicine?

Er zijn verschillende definities voor ‘gepersonaliseerde geneeskunde’. HEcoPerMed hanteert de volgende: “Het wordt algemeen aangenomen dat gepersonaliseerde geneeskunde verwijst naar een medisch model dat gebruik maakt van karakterisering van de fenotypes en genotypen (bijv. moleculaire profilering, medische beeldvorming, levensstijlgegevens) van individuen voor het afstemmen van de juiste therapeutische strategie voor de juiste persoon op het juiste moment, en/of om de aanleg voor ziekte te determineren en/of om tijdige en gerichte preventie te leveren.”

Professor

Prof.dr. Maureen Rutten-van Mölken

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen