Medewerkers pakken eindejaarsgeschenken in voor de Voedselbank

Eindejaarsgeschenken inpakken voor de Voedselbank

Ieder jaar ontvangen EUR-medewerkers traditiegetrouw een eindejaargeschenk. Maar wist je dat je als EUR-medewerker sinds dit jaar je geschenk kunt doneren aan een goed doel? Dit jaar is gekozen voor de Voedselbank. Huisstijlcoördinator Alexandra van Doorn verzorgt elk jaar de eindejaarsgeschenken. Ze vertelt over de actie.

De actie vond donderdag 22 december plaats, wie hielpen er allemaal mee?

“Allereerst natuurlijk alle 193 collega’s die het pakket hebben gedoneerd. Dankjewel vanuit het gehele team eindejaarsgeschenken! Bij het uitpakken hiervan hebben een aantal collega’s geholpen.”

Wat hebben jullie gedaan?

“Met een groep collega’s hebben we de pakketten van de gedoneerde eindejaarsgeschenken leeggehaald. De branded artikelen hebben we uit de pakketten gehaald. Medewerkers die hun pakket hebben gedoneerd kunnen deze nog zelf komen ophalen. Zij krijgen hier nog een bericht over welke data dat zijn. Daarna hebben we een aantal uur geholpen met het inpakken van de voedselpakketten voor mensen die gebruik maken van de Voedselbank.”

Hoe was de sfeer tijdens het inpakken?

“Het was een geslaagde ochtend waarbij we samen met collega’s de handen uit de mouwen hebben gestoken. Hopelijk brengt de bijdrage vanuit de universiteit een klein stukje extra feestvreugde voor cliënten van de Voedselbank.”

Is deze actie er volgend jaar weer?

“Ja, dat is wel de bedoeling. De Voedselbank is een heel mooi goed doel, maar er zijn veel verschillende instanties die zeker nu alle hulp kunnen gebruiken. Wellicht kiezen we ervoor om volgend jaar een ander goed doel te helpen.”

Waarom vind je deze actie belangrijk?

“Ik vind het nog steeds zo schrijnend om te weten dat er een hoop mensen in Nederland zijn waarbij het niet vanzelfsprekend is dat je je kunt voorzien in een basisbehoefte: eten. De Voedselbank en zijn vrijwilligers doen fantastisch werk. Ik ben er trots op dat er ook een hoop collega’s zijn die het een kleine moeite vinden om hun eigen eindejaarsgeschenk te doneren. Voor de collega’s die hun pakket hebben gedoneerd, nogmaals dank!”

Meer informatie

Vind je het leuk om volgend jaar te helpen bij deze inzamelingsactie? Stuur dan een mailtje naar kerst@eur.nl.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen