Met een scholarship kun je je dromen najagen

Jin-Kyu Daniel Noack (19) volgt een studie IBA aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een scholarship van het Erasmus Trustfonds. Hij is gepassioneerd in het bouwen van een brug tussen Azië en het Westen in de mode-wereld.

‘Mijn grootste kracht is dat ik tussen twee culturen ben opgegroeid. Mijn vader is Duits en mijn moeder, met wie ik voornamelijk ben opgegroeid, is Koreaans. We bezochten onze Koreaanse familie elk jaar, terwijl wijzelf in het multiculturele Berlijn woonden. Ik beschouw mezelf als even Duits als Koreaans. Eerder studeerde ik biochemie in Beieren, maar daar werd ik niet gelukkig van. Wat ik wil, is in de mode-industrie werken en daar een impact hebben. Het is de op één na vervuilendste industrie ter wereld. 

“Iemand die houdt van wat hij doet, heeft altijd een positieve impact.” 

Fast-fashion industrie

Fast fashion wordt nu vooral in China en Oost-Azië geproduceerd. Veel ontwerpers van Aziatische streetwear zijn daar beroemd op TikTok en Instagram. Wat ik wil doen, is een bedrijf oprichten dat deze ontwerpers helpt, door ze een platform te bieden dat hun kledingexport naar Europa en Amerika faciliteert. Daarbij verschuif ik de vraag van de consument, die nu al meer duurzaamheid eist, naar meer duurzame en geselecteerde mode en weg van de fast-fashion-industrie. Zo kan ik een positieve impact hebben op het milieu, op de mode en cultuuruitwisseling tussen Azië en Europa. 

Misschien zegt iedereen het, maar gelooft geen enkele jongere het echt, maar ik geloof dat doen wat je wilt en wat je gelukkig maakt het belangrijkste is in je leven. Iemand die houdt van wat hij doet, zal altijd een positieve impact hebben. 

De geest van de scholarship

Een studiebeurs is niet iets dat je zomaar krijgt. Omdat je er hard voor werkt, ben je erg dankbaar als je het krijgt, en wil je er het beste van maken. Ik heb nog nooit gehoord van iemand die een beurs ontvangt er arrogant over doet, of erover opschept. Het biedt je namelijk de mogelijkheid om je dromen na te jagen. Dus met een donatie hier stel je mensen in staat te doen waar ze van houden en zodoende een impact te maken. Als donateur creëer je daarom zelf een impact. 

"Met een scholarship kun je je dromen najagen"

Ik ben heel blij dat ik nu in Rotterdam woon, en beschouw deze stad als mijn nieuwe thuis. Net als in Berlijn zit ik in een bubbel van openheid en diverse culturen. Zo ben ik opgegroeid, en ik vind het geweldig.' 

Meer informatie

Wil jij ook taletvolle studenten als Jin-Kyu helpen met een beurs? Ondersteun één of meeer deelnemers van de Erasmus Charity Run via deze link.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen