The Need to Succeed

Lezing door filosoof Thijs Lijster
Arie Kers

"Hard work pays off", "You Snooze, you lose" of "Quitters never win, Winners never Quit". Tegenwoordig vliegen dit soort quotes je om de oren. Van 'crypto-bros' tot ondernemers als Gary Vaynerchuck, de grind voor succes lijkt helemaal in te zijn. Maar waarom willen we zo graag aan onszelf werken? Is succes echt een kwestie van hard werken of speelt geluk ook een rol? En ben je een loser als je niet slaagt?

Burn-outs, angst en eenzaamheid duiken steeds vaker op onder jongeren. Het lijkt er bijna op dat je een loser bent als je niet succesvol bent, en dat dit altijd je eigen schuld is. In de lezing The Need to Succeed legt Dr. Thijs Lijster uit waar de behoefte om te slagen vandaan komt. Is deze wel realistisch? Hij koppelt de ontwikkeling aan de opkomst van het individualisme in de laatste decennia. En hoewel het lijkt alsof veel mensen onder de huidige omstandigheden floreren, zijn de effecten hiervan niet alleen maar positief. Waarom richten we ons zo veel op onszelf, en kunnen we leren om ons meer op elkaar te richten? In deze lezing geeft Thijs Lijster het antwoord.

The Need to Succeed (livestream)

Spreker

Dr. Thijs Lijster

Dr. Thijs Lijster is universitair docent Filosofie van de Kunst en Cultuur aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij schreef meerdere boeken over filosofie, cultuur en de kunsten. In 2016 publiceerde hij het boek 'De Grote Vlucht Inwaarts' over de opkomst van het individualisme in de Westerse wereld. In 2019 volgde 'Verenigt U!' over de noodzaak om ons te verenigen en samen te komen.

Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen