Netherlands Research Portal vervangt NARCIS

""

Op 3 juli is het Nederlandse onderzoeksportaal NARCIS vervangen door het Netherlands Research Portal op OpenAIRE CONNECT, dat de publicaties, datasets en projecten van de Nederlandse onderzoeksinstellingen bevat. Het portaal heeft als doel om het Nederlandse onderzoek te verbinden met een brede gebruikersgroep van (inter)nationale onderzoekers, journalisten, beleidsmakers en bedrijven. 

Je (en onderzoekers wereldwijd) kunt zoeken naar Nederlandse publicaties, research data en research software en browsen op basis van Sustainable Development Goals en Fields of Science. Informatie over onderzoeksprojecten is nog in ontwikkeling. 

Met een OpenAIRE account kun je publicaties in de Netherlands Research Portal toevoegen aan je ORCID-record en verbindingen leggen tussen onderzoeksresultaten onderling (bijvoorbeeld tussen een dataset en een artikel) en tussen onderzoeksresultaten en projecten.  

De EUR Research Portal is één van de databronnen van de Netherlands Research Portal. Er wordt nog gewerkt aan de indexering, maar omdat NARCIS één van de andere databronnen is, zijn publicaties van EUR-onderzoekers wel al vindbaar in de portal.  

Meer informatie

Lees het nieuwsbericht van UKB

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen