Noordegraaf-Eelens lector Onderwijsvernieuwing bij Codarts

Filosoof en econoom Liesbeth Noordegraaf-Eelens (1973) is per 1 oktober a.s. aangesteld als lector Onderwijsvernieuwing bij Hogeschool voor de Kunsten Codarts Rotterdam. Zij gaat zich tevens per 1 oktober vanuit Erasmus School of Philosophy toeleggen op onderwijsvernieuwing.

Haar aanstelling past in de ambities van het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) om onderzoek naar onderwijsvernieuwing te versnellen. Hiervoor was Noordegraaf-Eelens als Head of Department Humanities verbonden aan het Erasmus University College.

Kennis combineren

Noordegraaf-Eelens, namens de EUR destijds mede-oprichter van RASL, hoopt vanuit haar nieuwe functies een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van onderwijsvernieuwing, onder meer door onderzoek te doen waarin wetenschappelijke kennis wordt gecombineerd met artistieke en maatschappelijke kennis (‘transdisciplinair onderzoek’). “Kunst en wetenschap bij elkaar brengen, leidt tot nieuwe vormen van kennisproductie,” aldus Noordegraaf-Eelens. “Ik verheug me erop dit terrein te onderzoeken en van daaruit de stap te maken naar onderwijsvernieuwing.”

Rotterdam Arts & Science Lab

RASL (anno 2015) is een samenwerkingsverband van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), de Willem de Kooning Academie (Hogeschool Rotterdam) en Codarts Rotterdam. De drie instituten willen een centrale speler zijn in de kunst- en wetenschapssector in Rotterdam, met als doel veelzijdige en getalenteerde studenten te ondersteunen, innovatieve onderwijsstructuren te ontwikkelen en transdisciplinair onderzoek te bevorderen.

Double Degree

Eén van de initiatieven van RASL is de inmiddels succesvolle Double Degree. Via dit vijfjarige programma combineert een student een bacheloropleiding aan het ene instituut met een andere studie aan één van de overige instellingen.

Liesbeth Noordegraaf-Eelens is universitair hoofddocent Onderwijsvernieuwing. Zij is tevens lid van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving en Comenius Leadership Fellow.

Meer informatie

Evaline Bender van Erasmus School of Philosophy, E philosophy@esphil.eur.nl of T 010-4088980

Meer nieuws ontvangen? Schrijf je in voor de Erasmus Nieuwsbrief