Meeste wijkteams gemeenten positief over hun functioneren

Dinsdag, 7 maart 2017

Wijkteams zijn over het algemeen positief over hun eigen functioneren, maar wat betreft  samenwerken, aanwezige faciliteiten en aansturing bestaan veel verschillen. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim honderd wijkteams in dertien gemeenten door bestuurskundige prof.dr. Bram Steijn (EUR) en dr. Joris van der Voet (Universiteit Leiden).

EUR-wetenschappers bij onderzoeksprogramma’s Smart Culture

Donderdag, 2 maart 2017

Twee onderzoeksprojecten met wetenschappers van ESHCC en EUC hebben de NWO-beurs ‘Creative Industries – Smart Culture’ gekregen. Poplive, van projectleider Erik Hitters, onderzoekt de duurzame economische, sociale en culturele waarde van de lokale livemuziek sector. Koen van Eijck en Liesbeth Noordegraaf zijn betrokken bij het onderzoeksproject GAMPSISS, naar het stimuleren van het luisteren naar klassieke muziek met gaming.

Viering Internationale Vrouwendag met opvoering theaterstuk ‘Seven’

Dinsdag, 28 februari 2017

Een opvallende cast van de Erasmus Universiteit Rotterdam staat op Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart op het podium van het Erasmus Paviljoen met het documentaire theaterstuk SEVEN.

Aansprakelijk of niet? De kijk van de rechter op het gedrag van bestuurders

Dinsdag, 28 februari 2017

Het is eerder regel dan uitzondering dat bestuurders en commissarissen doelwit zijn van schadeclaims als een vennootschap failliet gaat. Dat zeggen veel topbestuurders in het promotieonderzoek van jurist Thy Pham. Ze stelt dat bestuurders eerder onzeker dan bang zijn voor aansprakelijkheid. Pham promoveert vrijdag 10 maart 2017.

Academische vrijheid vraagt om herbezinning onderwijs- en onderzoeksbeleid

Dinsdag, 28 februari 2017

Om academische vrijheid te behouden moet het onderwijs- en onderzoeksbeleid opnieuw worden doordacht. Het gaat bijvoorbeeld om de macht van colleges van bestuur, het toezicht op universiteiten en de centralere rol van het NWO. Dat blijkt uit het proefschrift van onderwijsjurist Joris Groen, dat hij op 24 februari 2017 verdedigde.

RSS feed

Persvoorlichting