Verbeter samenwerking tussen ministeries bij vredesoperaties

Dinsdag, 29 november 2016

Tijdens de missie in Afghanistan (2006-2010) moesten verschillende ministeries met elkaar samenwerken. Dat verliep niet altijd vlekkeloos, constateert Lenny Hazelbag in zijn proefschrift. Vooral  bij het begin van de missie was er een gebrek aan coördinatie en traden er spanningen op in de samenwerking. Hazelbag, die zelf als militair in Afghanistan diende, verdedigt zijn proefschrift op donderdag 1 december 2016 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Sigrid Hemels en Mathijs van Dijk geven college in Universiteit van Nederland

Maandag, 28 november 2016

Deze week in de Universiteit van Nederland over 'Geld': prof.dr. Sigrid Hemels (ESL) over belasting betalen en prof.dr. Mathijs van Dijk (RSM) over wie beter belegt: een aap of jij.

EFR presents: Lodewijk Asscher

Dinsdag, 22 november 2016

Na vier jaar in het kabinet neemt Lodewijk Asscher het op tegen Diederik Samson in de verkiezing tot lijsttrekker van de PvdA. Op maandag 28 november 2016 komt de vicepremier op uitnodiging van de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) langs op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij gaat in gesprek met studenten over zijn ideeën voor Nederland.

School die autonomie leerkracht stimuleert draait beter

Dinsdag, 22 november 2016

Het welbevinden van leerkrachten en de prestaties van scholen hebben veel baat bij een goed ingebed Human Resource beleid, met bijvoorbeeld activiteiten gericht op werving, selectie, scholing, beoordeling en het vergroten van autonomie. Dat blijkt uit het proefschrift van Tessa Janssen over de relatie tussen HRM en prestaties in het primair onderwijs. Een goed ingebed HRM-beleid is een van de speerpunten van het ministerie van OCW om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. De schoolleider speelt hierbij een cruciale rol, stelt Janssen. Ze promoveert donderdag 1 december 2016 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Voorspellers gedragen zich onbewust als 'smoother' of 'chaser'

Dinsdag, 22 november 2016

Mensen die voorspellingen doen over te verwachten omzetten kunnen worden ingedeeld in twee groepen: de 'smoothers' (gladstrijkers) en de 'chasers' (jagers). Ze onderscheiden zich in de specifieke manier waarop ze hun beoordelingsfouten uit het verleden interpreteren. Dat ontdekte promovendus Clint Pennings van Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM). Als de beide typen voorspellers samenwerken, heffen ze elkaars afwijkingen op en dat leidt vaak tot nauwkeurigere voorspellingen, zo blijkt nu.

RSS feed

Persvoorlichting