Dr René Repasi gave expert testimony at the German Parliament on Brexit

Dinsdag, 25 april 2017

ESL researcher Dr René Repasi, who also acts as scientific coordinator of the European Research Centre for Economic and Financial Governance (EURO-CEFG), was invited on Monday, 24 April, by the German Parliament (Deutscher Bundestag) in Berlin to give a testimony on Brexit.

Circus & Science: wetenschappers en circusartiesten treden samen op

Maandag, 24 april 2017

Wat doet jongleren met je hersenen? De magie van circus en de wetenschap daarachter, samen op een podium: dat is Circus & Science op dinsdag 2 mei in de foyer van de Schouwburg. Met topartiesten van Rotterdam Circusstad en de beste onderzoekers en studenten van de Erasmus Universiteit, het Erasmus MC en Codarts Circus Arts.

Drie startende EUR-wetenschapstalenten krijgen Rubicon

Donderdag, 20 april 2017

Dr. Marcel Jonker (iBMG en Erasmus Choice Modeling Centre) gaat naar Duke University, dr. Annemieke Romein (ESHCC) naar Universiteit Gent en dr. S. Sandra Thijssen (ErasmusMC) naar University of Minnesota met een Rubicon-subsidie van NWO. Ze doen onderzoek naar gezinsbrein, patiënten en orde en veiligheid in de 16 en 17e eeuw.

Nieuwe masteropleiding: Technical Medicine

Dinsdag, 18 april 2017

Medische technologie is niet meer weg te denken uit de zorg. Dat vraagt om professionals met medische én technische kennis die de brug slaan tussen patiënt en techniek. Vanaf september van dit jaar kunnen studenten daarom starten met de nieuwe masteropleiding Technical Medicine, een samenwerking van de TU Delft en de universitair medische centra van Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Leiden.

April: Maand van de Filosofie

Dinsdag, 11 april 2017

April is traditiegetrouw de Maand van de Filosofie en even traditiegetrouw zijn de wijsgeren van de Erasmus Universiteit ook weer actief. Thema dit jaar is Rust.

RSS feed

Persvoorlichting