Modellen versus analisten: naar een betere voorspelling van de economische groei

Dinsdag, 13 december 2016

Voor de meeste economen was de omvang van de abrupte economische krimp bij het begin van de recente financiële crisis een volslagen verrassing. Dat had wellicht voorkomen kunnen worden, namelijk door óók het oordeel van professionele analisten van bijvoorbeeld banken in de voorspellingen mee te nemen. Dat stelt econoom Jasper de Winter in zijn proefschrift, dat hij op vrijdag 23 december 2016 verdedigt.

Overheidsbeleid moet meebewegen met voorspelbare verrassingen

Dinsdag, 13 december 2016

Wat betekent zelfrijdend vervoer voor het rijkswegennet en het openbaar vervoer? Wat voor gevangenissen zijn er de komende decennia nodig? Hoe ziet een duurzame stad er uit en welke economie past daarbij? De overheid weet dat dit soort ontwikkelingen eraan komen, maar heeft geen idee heeft hoe ze eruit zullen zien. In zijn oratie op 9 december 2016 schetste bijzonder hoogleraar Strategie en toekomst prof.dr. Martijn van der Steen hoe de overheid met dit soort ‘voorspelbare verrassingen’ kan omgaan.

European Research Council Consolidator Grant voor prof.dr. Xandra Kramer

Dinsdag, 13 december 2016

Prof.dr. Xandra Kramer, bijzonder hoogleraar European civil procedure aan de Erasmus School of Law, kan de komende vijf jaar samen met drie postdocs en twee promovendi onderzoek doen naar het verbeteren van de toegang tot de rechter voor EU-burgers. Ze kreeg voor haar onderzoeksproject ‘Building EU civil justice: challenges of procedural innovations bridging access to justice’ de prestigieuze ERC Consolidator Grant van 2 miljoen euro.

Delegatie wetenschappers bezoekt minister Ploumen

Dinsdag, 13 december 2016

Kom in december langs op mijn ministerie om te praten over het verminderen van ongelijkheid. Deze uitnodiging deed minister Lilianne Ploumen tijdens de Opening Academisch Jaar. De uitnodiging werd aanvaard: gisteren bezochten onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam Den Haag.

Startschot voor komst negentig internationale wetenschappers naar Zuid-Holland

Dinsdag, 6 december 2016

De TU Delft, de Universiteit Leiden, de Erasmus Universiteit Rotterdam, het Leids Universitair Medisch Centrum en het Erasmus Medisch Centrum bieden negentig jonge, pas gepromoveerde wetenschappers uit het buitenland een postdoc-positie.

RSS feed

Persvoorlichting