ECE en RSM presenteren lijst van groeibedrijven

Dinsdag, 24 januari 2017

Cosmeticamerk Rituals van alumnus Raymond Cloosterman is nummer 1 in de Top 250 Scale-ups 2017 (groeibedrijven) van Nederland. De lijst werd deze week gepresenteerd door het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE), Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en nlgroeit. Uit het onderzoek blijkt dat de 250 bedrijven in deze lijst meer dan 10.000 banen hebben gecreëerd.

2 februari: EUC Midden-Oosten seminar over Syrië

Dinsdag, 24 januari 2017

Op donderdagavond 2 februari 2017 organiseert het Erasmus University College een EUC Midden-Oosten seminar over Syrië: Syria: the search for an elusive peace. Speciale gast is Koos van Dam, speciaal gezant van Nederland voor Syrië.

Nederland 7e in WEF Inclusive Development Index 2017

Maandag, 23 januari 2017

Nederland staat op plek 7 in de eerste Inclusive Development Index. In deze nieuwe Index van het World Economic Forum worden landen niet alleen worden gerangschikt op basis van economische groei, maar ook op basis van ongelijkheid binnen het land. Het onderzoeksinstituut INSCOPE - Research for Innovation is partnerinstituut van het World Economic Forum.

Traditionele Chinese theeceremonie tijdens viering Chinees nieuwjaar

Maandag, 23 januari 2017

Op donderdag 26 januari vindt op de Erasmus Universiteit Rotterdam de viering van het Chinees Nieuwjaar plaats. Dat gebeurt onder andere met een Chinese theeceremonie workshop. De workshop is onderdeel van de 13e editie van ‘China in Focus’ van de Chinese Student Association (CSA).

Hersenscans onthullen wat tv-reclame effectief maakt

Vrijdag, 20 januari 2017

Wat zorgt er in een tv-reclame voor dat mensen een product online gaan opzoeken? Door de hersenen van consumenten te scannen, ontdekte onderzoeker Linda Couwenberg van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) dat de meest effectieve tv-commercials de functionele voordelen van een product belichten en daarnaast de verbeelding prikkelen. Reclames met deze combinatie werken zo goed omdat ze twee hersengebieden tegelijk activeren.

RSS feed

Persvoorlichting