Website Erasmus Universiteit gehackt

Donderdag, 10 november 2016

De website van de Erasmus Universiteit Rotterdam is doelwit geweest van een hackaanval. Door deze hack is er mogelijk toegang geweest tot persoonlijke informatie. We betreuren deze situatie. Er zijn momenteel geen aanwijzingen dat informatie is misbruikt. Op de betrokken server waren geen wachtwoorden van medewerkers en studenten opgeslagen.

Focus op marketingwetenschap tijdens 103e Dies Natalis

Woensdag, 9 november 2016

Marketingwetenschap stond centraal tijdens de 103e Dies Natalis van de Erasmus Universiteit Rotterdam op dinsdag 8 november 2016. Twee vooraanstaande Amerikaanse wetenschappers op dit gebied ontvingen een eredoctoraat: Dan Ariely en John Hauser. Rector magnificus prof.dr. Huibert Pols introduceerde de Erasmus Initiatives: drie multidisciplinaire onderzoeksprojecten naar vraagstukken rond gezondheid, verstedelijking en ‘inclusieve’ groei.

Farshida Zafar wint eerste SURF Onderwijsaward

Dinsdag, 8 november 2016

Farshida Zafar, docent Recht en Innovatie verbonden aan Erasmus School of Law heeft dinsdag 8 november 2016 in de categorie docenten de SURF Onderwijsaward gekregen. Tijdens de Onderwijsdagen in het World Trade Center in Rotterdam kreeg Zafar de award uit handen van SURF-voorzitter Paul Rullmann vanwege haar inzet, professionaliteit en creativiteit. Ook Jan Haarhuis (Universiteit Utrecht, categorie ICT- en onderwijsprofessional) en Anka Mulder (TU Delft, categorie bestuurder) ontvingen een award.

Majone Steketee bijzonder hoogleraar onderzoek naar huiselijk geweld

Dinsdag, 8 november 2016

Dr. Majone Steketee is benoemd tot bijzonder hoogleraar Orthopedagogiek, in het bijzonder Intergenerationele overdracht van huiselijk geweld in de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De leerstoel is ingesteld door het Verwey-Jonker Instituut.

Betrouwbaarheid treinreis kan beter

Maandag, 7 november 2016

Het verbeteren van de betrouwbaarheid van de treinreis is de komende jaren een van de belangrijkste aandachtspunten voor het openbaar vervoer. Dat bespreekt prof. dr. Dennis Huisman vrijdag 18 november 2016 in zijn inaugurele rede: Goed, beter, best! Over Optimalisatie in het openbaar vervoer. Naast kostenbesparing is de service aan de reiziger van belang, stelt hij. Huisman aanvaardt met zijn rede het ambt van bijzonder hoogleraar Openbaar Vervoer Optimalisatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, vanwege het Erasmus Trustfonds.

RSS feed

Persvoorlichting