‘Zo werkt het hier’: hardnekkige cultuur bij overheidsorganisaties

Dinsdag, 3 oktober 2017

Burgers en bedrijven meer onderdeel maken van beleidsontwikkeling klinkt mooi, maar dit inbedden in overheidsorganisaties blijkt niet over rozen te gaan. Dat stelt bestuurskundige Max Herold in zijn proefschrift over de spanning tussen ‘zo werkt het hier’ en de externe druk om dergelijke open beleidsprocessen te organiseren. Herold promoveert donderdag 5 oktober 2017.

Lobbyisten, oBikes en een filosofisch kinderboek in Studio Erasmus

Dinsdag, 3 oktober 2017

De witte, westerse man geldt als hét model in de geneeskunde. Maar dit levert ongekende risico’s op voor bijvoorbeeld vrouwelijke patiënten. Dat en nog veel meer op dinsdag 10 oktober in de maandelijkse talkshow Studio Erasmus. Met ook de juridische dilemma’s waarmee deelfietsenbedrijf oBike overheden opzadelt. En: filosoof schrijft kinderboek.

Wat betekent meedoen aan cultuur?

Dinsdag, 3 oktober 2017

Discussies over de waarde voor individu en samenleving van actieve deelname aan kunst en cultuur moeten een wetenschappelijke basis krijgen. Dat stelt bijzonder hoogleraar Betekenis van cultuurparticipatie Evert Bisschop Boele in zijn oratie op vrijdag 6 oktober 2017 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De leerstoel is ingesteld door het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA).

Vrouwelijke wetenschappers inspireren VWO meiden

Dinsdag, 3 oktober 2017

Een kleine honderd meiden uit 4, 5 en 6 VWO gaan donderdag 5 oktober een dag op stap met een vrouwelijke wetenschapper. Ze doen mee aan het EIM Girl Power evenement van het Erasmus Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (ENVH). Het is de bedoeling de scholieres te prikkelen en te laten dromen over hun toekomst: ‘Empower, Inspire & Motivate Girlpower'.

€ 250.000 voor onderzoek over langer leven en werken in relatie tot opleidingsniveau

Dinsdag, 3 oktober 2017

De directie van wetenschappelijk instituut en kennisnetwerk Netspar heeft € 250.000 toegekend aan een driejarig onderzoeksproject van EUR onderzoekers Johan Mackenbach en Wilma Nusselder. Het project is getiteld ‘Longer life, longer in good health, working longer? Implications of educational differences for the pension system’. Het project gaat naar verwachting in januari 2018 van start.

RSS feed

Persvoorlichting