Beleid in gezondheidszorg: te veel nadruk op interventies met onmiddellijk resultaat

Maandag, 6 februari 2017

Econome Yu Gao ontwierp een nieuwe methode om ‘verdiscontering’ te meten, de manier waarop mensen de waarde van investeringen in de toekomst inschatten. Zij ontdekte dat er in het beleid te veel nadruk wordt gelegd op interventies met onmiddellijk resultaat. Yu Gao promoveerde op vrijdag 3 februari.

Hogescholen, universiteiten en kennissteden gaan samen kennis maken

Donderdag, 2 februari 2017

Armoede in bepaalde stadswijken, toenemende behoefte aan zorg en sociale inclusie die onder druk kan komen te staan. Dit zijn enkele maatschappelijke uitdagingen waar de grote steden in Nederland een oplossing voor moeten vinden. Hier staan de Nederlandse kennissteden niet langer alleen voor. Samen met de hogescholen en universiteiten sluiten de kennissteden de City Deal ‘Kennis Maken’ om voor  maatschappelijke vraagstukken een oplossing te onderzoeken.

Frans Timmermans over de toekomst van Europa

Woensdag, 1 februari 2017

Heeft de Europese Unie nog toekomst? Studenten kunnen het zelf vragen aan Frans Timmermans, tweede man van de Europese Commissie. Op donderdag 9 februari is hij te gast op de Erasmus Universiteit voor het programma ‘De Wereld’ van BNR Nieuwsradio.

Debatavond: Is onze democratie nog houdbaar?

Donderdag, 26 januari 2017

Hoe houdbaar is onze democratie? Nu eens geen politici, maar vertegenwoordigers van politieke wetenschappelijke instituten, die zich woensdag 15 februari op de Erasmus Universiteit buigen over deze vraag. Het debat wordt georganiseerd door studenten van het Rotterdamse dispuut Ichthus der C.S.F.R..

Drie Rubicons voor EUR onderzoekers

Donderdag, 26 januari 2017

Petros Kolovos, Sanaz Sedaghat en Wim Pouw gaan met een Rubiconfinanciering van NWO onderzoek doen aan buitenlandse onderzoeksinstellingen. Ze gaan naar Kopenhagen, Chicago en Connecticut. Het programma Rubicon is bedoeld om jonge, veelbelovende wetenschappers de mogelijkheid te geven internationale onderzoekservaring op te doen.

RSS feed

Persvoorlichting