Aansprakelijk of niet? De kijk van de rechter op het gedrag van bestuurders

Dinsdag, 28 februari 2017

Het is eerder regel dan uitzondering dat bestuurders en commissarissen doelwit zijn van schadeclaims als een vennootschap failliet gaat. Dat zeggen veel topbestuurders in het promotieonderzoek van jurist Thy Pham. Ze stelt dat bestuurders eerder onzeker dan bang zijn voor aansprakelijkheid. Pham promoveert vrijdag 10 maart 2017.

Academische vrijheid vraagt om herbezinning onderwijs- en onderzoeksbeleid

Dinsdag, 28 februari 2017

Om academische vrijheid te behouden moet het onderwijs- en onderzoeksbeleid opnieuw worden doordacht. Het gaat bijvoorbeeld om de macht van colleges van bestuur, het toezicht op universiteiten en de centralere rol van het NWO. Dat blijkt uit het proefschrift van onderwijsjurist Joris Groen, dat hij op 24 februari 2017 verdedigde.

Populisme, straatintimidatie en uitweg uit de burn-out in Studio Erasmus

Dinsdag, 28 februari 2017

Studio Erasmus gaat dinsdag 7 maart o.a. over ons stresssysteem dat niet geschikt is voor de problemen van nu, maatschappelijk pessismisme en Polytiek in tijden van populisme. De maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit. Met psychiater Witte Hoogendijk over zijn boek ‘Van Big Bang tot Burn-Out’.

Zeven masters krijgen kwaliteitszegel van Keuzegids

Dinsdag, 28 februari 2017

Zeven masteropleidingen van de Erasmus Universiteit Rotterdam krijgen in de vandaag verschenen Keuzegids Masters 2017 een ‘kwaliteitszegel’. Studenten van deze opleidingen geven aan zeer tevreden te zijn over hun studie.

Socioloog Liesbet van Zoonen benoemd in de Raad voor Cultuur

Maandag, 27 februari 2017

De ministerraad heeft ingestemd met de benoeming van socioloog prof.dr. Liesbet van Zoonen tot lid van de Raad voor Cultuur. De benoeming gaat in op 1 april 2017 en geldt voor een periode van vier jaar.

RSS feed

Persvoorlichting