Erasmus Charity Run 2017: een groene stoet door Rotterdam

Dinsdag, 4 april 2017

Een groene stoet lopers trekt op zondag 9 april door Rotterdam. Tijdens de Marathon Rotterdam doen 550 studenten, medewerkers en alumni mee aan de Erasmus Charity Run. Samen halen ze geld op voor studiebeurzen.

Onderhandelaarsakkoord CAO Nederlandse Universiteiten

Donderdag, 30 maart 2017

Op 28 maart jl. hebben de VSNU en de vier werknemersorganisaties een onderhandelaarsakkoord bereikt over de nieuwe CAO Nederlandse Universiteiten 2016-2017. Na een langdurig onderhandelproces ligt er een onderhandelaarsakkoord waar zowel universiteiten als werknemersorganisaties tevreden mee zijn. VSNU-voorzitter Karl Dittrich: “Hiermee wordt over de gehele breedte een kwalitatieve investering gedaan in medewerkers van de universiteiten.”

Slechte slapers vertonen vaker ongewenst gedrag op de werkvloer

Woensdag, 29 maart 2017

Ongewenst gedrag op het werk, zoals extra lange pauzes of zelfs stelen is een kostbaar probleem. Alleen al in de VS kost het bedrijven naar schatting tot 200 miljard dollar per jaar. Uit promotieonderzoek van Laura M. Giurge blijkt nu dat mensen die zulk gedrag vertonen, al na één nacht slecht slapen de dag erop sneller in zulk gedrag vervallen.

March for Science: science - not silence!

Dinsdag, 28 maart 2017

Zaterdag 22 april is er wereldwijd aandacht voor onafhankelijke wetenschap met de March for Science. In Nederland is prof.dr. Maarten Frens van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een van de trekkers van dit initiatief.

Twee nieuwe LDE-minoren van start in september

Dinsdag, 28 maart 2017

Per september 2017 gaan twee nieuwe Leiden-Delft-Erasmus minoren van start: ‘Frugal Innovation for Sustainable Global Development’ en ‘Geo-resources for the Future’. Beide minoren zijn breed toegankelijk voor bachelorstudenten van de Universiteit Leiden, TU Delft en de Erasmus Universiteit Rotterdam en hebben een multidisciplinaire benadering.

RSS feed

Persvoorlichting