Overheid moet zich uitnodigend opstellen

Dinsdag, 13 juni 2017

Overheden worden steeds vaker uitgedaagd door burgers die zelf initiatieven ontplooien. Daar kunnen ze beter op inspelen als ze zich meer uitnodigend opstellen. De bestuurskunde kan daar een bijdrage aan leveren, mits het vakgebied een meer ontwerpgerichte oriëntatie ontwikkelt. Dit stelt bijzonder hoogleraar Bestuurskunde prof.dr. Arwin van Buuren op vrijdag 23 juni 2017 in zijn oratie “Vormgeven aan uitnodigend bestuur. Pleidooi voor een ontwerpgerichte bestuurskunde”.

Inspecties worden beter door experimenteren

Dinsdag, 13 juni 2017

Inspecteurs moeten bij complexe maatschappelijke problemen meer ruimte nemen om te leren en te experimenteren. Dit stelt Suzanne Rutz in haar proefschrift over reflexief toezicht dat zij vrijdag 23 juni 2017 verdedigt aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Rutz onderzocht het toezicht van een samenwerkingsverband van vijf rijksinspecties voor zaken als kindermishandeling en opgroeien in armoede.

Neem Ikigai op in onderwijsprogramma hoger onderwijs

Dinsdag, 13 juni 2017

Als je je leven in eigen hand neemt gaat het beter met persoonlijke prestaties en geluk. Daarom pleit prof.dr. Michaéla Schippers in haar oratie ervoor om het stellen van doelen, Ikigai, in het onderwijsprogramma op te nemen. De vaardigheden en academische prestaties van studenten worden er beter van. Schippers aanvaardt op 16 juni 2017 het ambt van bijzonder hoogleraar Behaviour and Performance Management vanwege het Erasmus Trustfonds.

SmartPort Scriptieprijs voor RSM-studente Daphne van Hal

Vrijdag, 9 juni 2017

Daphne van Hal van RSM, Erasmus University heeft donderdag 8 juni de SmartPort Scriptieprijs gekregen voor haar scriptie over de effecten van automatische stapelen van rolcontainers op de aanvultijd van retail winkels. Dat gebeurde tijdens het Rotterdams Havenevenement, waar talenten die werken of leren in de Rotterdamse haven in de schijnwerpers zijn gezet.

Quick guide to Britain's snap election

Donderdag, 8 juni 2017

Today the UK votes. It’s an election that has never been more closely watched by the world. Well, apart from last year, when the British electorate voted by a narrow majority of 52% against European Union membership. And this year’s snap election has a lot to do with that.

RSS feed

Persvoorlichting