Twee wetenschapstalenten naar buitenlandse topinstituten met Rubicon

Donderdag, 13 juli 2017

Stanford en Carnegie Mellon University: dat worden de bestemmingen van twee onlangs gepromoveerde wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dr. Reinier Meester (Erasmus MC) en psycholoog dr. Stephanie Wassenburg gaan met een Rubiconfinanciering van NWO onderzoek doen aan deze buitenlandse onderzoeksinstellingen .

Terugblik op ‘dynamisch’ 2016

Dinsdag, 11 juli 2017

Een ‘dynamisch jaar’, zo typeert collegevoorzitter Kristel Baele 2016 in het recent gepubliceerde jaarverslag van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze verwijst daarbij naar diverse stappen die vorig jaar zijn gezet, zoals de nieuwe Erasmus Initiatives.

NWA Startimpuls voor dataonderzoek ‘spookjongeren’

Dinsdag, 11 juli 2017

Het Leiden-Delft-Erasmus Centre for BOLD Cities heeft voor het project ‘Big Data voor Jongerenbeleid’ financiering gekregen uit de Startimpuls van de Nationale Wetenschapsagenda, in het themaprogramma ‘JOIN – Jongeren in een veerkrachtige samenleving’. Het project staat onder leiding van EUR-hoogleraar Liesbet van Zoonen. Daarnaast doen EUR-wetenschappers mee in vier andere themaprogramma's.

Ambassades zorgen voor aantoonbaar meer handel en investeringen

Dinsdag, 11 juli 2017

Opkomende economieën zoals China, India en Nigeria spelen een groeiende rol in de wereldeconomie en Westerse landen combineren ‘hulp en handel’ steeds nadrukkelijker. Dit leidt tot een toenemende aandacht voor economische diplomatie en dat blijkt zeer effectief. Dat stelt Selwyn Moons van het International Institute of Social Studies (ISS). Hij promoveert 14 juli 2017 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Huidig ontwerp energiemarkt houdt vervuilende energiecentrales open

Dinsdag, 11 juli 2017

Als zonne- en windenergie een grotere rol gaan spelen in de elektriciteitsproductie, kan het financieel aantrekkelijker worden om vervuilende elektriciteitscentrales open te houden. Tenminste, als de energiemarkt in zijn huidige vorm blijft bestaan. Tot die paradoxale conclusie komen professor Wolf Ketter en Derck Koolen van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM).

RSS feed

RSS

Persvoorlichting

Jacco Neleman
Sandra van Beek
Marjolein Kooistra
T (010) 408 1216
E press@remove-this.eur.nl

Facultaire voorlichting