PDOJ stopt na 28 jaar

De hoofdredacties van tien dagbladen en de directie van de Erasmus Academie hebben besloten om de Postacademische Deeltijd Opleiding Journalistiek (PDOJ) te beëindigen. Op donderdag 13 september studeerde de laatste lichting af. Kranten en academie buigen zich over een vervolg.

De niet-gesubsidieerde PDOJ kampte al enige tijd met teruglopend aantal aanmeldingen. Hierdoor werd het steeds moeilijker om journalistiek talent te selecteren en de kwaliteit van de instroom te garanderen.

Reden voor de afnemende belangstelling is het ruime aanbod aan concurrerende (master)opleidingen. Vermoedelijk spelen ook het opbouwen van de studieschuld en de baanzekerheid in de journalistiek een rol, plus de groeiende werkgelegenheid in andere sectoren.

Over de PDOJ

De PDOJ is een van de opleidingen van Erasmus Academie, instituut voor postacademisch onderwijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De opleiding werd in 1989 op initiatief van de kranten en de toenmalige Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen van de EUR opgericht als academisch alternatief voor de hbo-opleiding journalistiek.

In 1990 studeerde de eerste lichting studenten af. Sindsdien heeft de PDOJ vele generaties journalistiek talent opgeleid die in alle geledingen van de media werkzaam zijn.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ad Hofstede, directeur van Erasmus Academie via 010 408 2090 of hofstede@erasmusacademie.nl of met Cees van de Laan, voorzitter van het curatorium van de PDOJ: C.vanderLaan@trouw.nl