Peter Kavelaars: Belastingparadijs Nederland, ook voor u?

Peter Kavelaars: Belastingparadijs Nederland, ook voor u?

BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad (FD) presenteren News Room: een wekelijks nieuwscafé met de hoofdrolspelers en makers van het nieuws. Op 25 februari 2013 is het thema: Belastingparadijs Nederland, ook voor u? Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan Erasmus School of Economics, en andere experts bespreken het Nederlandse belastingklimaat. Wat kunt u leren van deze sterren? Welke belastingtrucs zijn er in de Nederlandse polder te vinden?

Volgens de heren is Nederland geen belastingparadijs. Bedrijven gaan creatief met de regels om en betalen zo minder belasting. Zijn we in staat om de regels iets minder prettig te maken om zo meer belastinginkomsten te generen van bedrijven?

'Het probleem is vooral dat er enorme verschillen bestaan tussen de belastingssystemen van de lidstaten en van de andere landen. Daar maakt men gebruik van. Het rare is eigenlijk dat de landen zelf zeggen: ja, maar we willen helemaal niet naar één systeem toe. Als je tot één systeem zou komen dan zou je veel minder spanning krijgen tussen die systemen en zou er minder reden zijn om er gebruik van te maken,' aldus Peter Kavelaars bij BNR Nieuwsradio.

Meer informatie

Klik hier voor een overzicht van deze editie van News Room (zie deel 3 over het Nederlandse belastingklimaat)