Peter Kavelaars over belastingontwijking en de G-20 maatregelen

Peter Kavelaars over belastingontwijking en de G-20

Ontsnappingsroutes van bedrijven via belastingparadijzen moeten worden afgesneden. De G-20 heeft hiervoor een rapport laten maken door de OESO. Voortaan moeten bedrijven gaan rapporteren per land. Bezwaar tegen de aanpak is dat al de voorgeschreven regels vaag zijn. Peter Kavelaars, hoogleraar Fiscale Economie aan Erasmus School of Economics, reageert in diverse media op onderwerpen als de vaagheid van het rapport, de trage invoering van maatregelen, het gebrek aan transparantie en Nederland als belastingparadijs.

BNR Nieuwsradio
In het interview bij BNR Nieuwsradio van vrijdag 19 juli jl. verklaart Kavelaars: ‘Het is mooi dat het er ligt maar het is erg algemeen en vaag dus we hoeven niet te verwachten dat er direct maatregelen uit gaan voortvloeien’.
Klik hier voor het gehele interview.

RTL Nieuws
'Er wordt een groot aantal voorstellen gedaan om aan te gaan passen maar je ziet dat op geen enkel terrein hele concrete maatregelen direct worden voorgesteld. Daarbij neemt men een lange termijn, zo'n twee jaar, om de voorstellen uit te werken', aldus Kavelaars in de uitzending van RTL Nieuws d.d. vrijdag 19 juli.
Klik hier voor de gehele uitzending.

Het Financieele Dagblad
In Het Financieele Dagblad van maandag 22 juli jl. zegt hij: 'Het rapport is magertjes vernieuwend en nog niet heel concreet. De problemen gaan nog komen bij de invulling'.
Klik hier voor het gehele artikel.

NU.nl
Op dinsdag 23 juli citeert NU.nl Peter Kavelaars: 'Nederland trekt waarschijnlijk mede aan het kortste eind, maar de vraag is nog in welke mate'.
Klik hier voor het gehele artikel.