Peter Kavelaars over de dalende positie van Nederland als aantrekkelijk vestigingsland voor buitenlandse bedrijven

Peter Kavelaars over de dalende positie van Nederland als

Nederland wordt steeds minder aantrekkelijk als vestigingsland voor buitenlandse bedrijven, omdat het kabinet te weinig maatregelen treft om het belastingstelsel eenvoudiger en effectiever te maken. Andere Europese landen doen dit wel in rap tempo, staat in een gepubliceerd rapport van onderzoeksbureau PwC en de Wereldbank. Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus School of Economics, geeft zijn reactie in een interview bij BNR Nieuwsradio, d.d. dinsdag 19 november 2013.

Op de vraag of Kavelaars snapt dat de crisisheffing nieuwe investeerders erg tegen staat antwoordt hij: 'Het is niet zozeer dat het investeerders tegenstaat. Het is geen fraaie maatregel maar de investeringen in Nederland zullen daardoor denk ik niet onmiddellijk verminderen. Het is een eenmalige maatregel, zij het dat hij op herhaling is. Dat is geen goede zaak en geen goed signaal naar het buitenland, maar investeerders letten toch op de lange termijn. We moeten er vanuit gaan dat dit een incidentele maatregel is die gewoon weer wordt afgeschaft.'

Meer informatie
  • Klik hier voor het fragment met Kavelaars bij BNR Nieuwsradio, d.d. dinsdag 19 november 2013.
  • Klik hier voor een vorig bericht over dit onderwerp met Kavelaars in Het Financieele Dagblad, d.d. dinsdag 12 november 2013.