Peter Kavelaars: Wat maakt Nederland zo interessant voor de Russen?

Peter Kavelaars: Wat maakt Nederland zo interessant voor de

Nederland is zogenaamd een belastingparadijs, en de Russen hebben dit blijkbaar ontdekt. Wat maak Nederland zo interessant voor de Russen? Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus School of Economics, geeft commentaar bij BNR Nieuwsradio op woensdag 27 maart 2013.

Nederland wordt weliswaar genoemd als belastingparadijs maar Kavelaars is het hier niet mee eens. ‘Wel hebben we een heel mooi fiscaal klimaat, vooral door een mooi verdragsnetwerk en ook het verdrag met Rusland zelf is gunstig’, aldus Kavelaars. ‘Verder hebben we vrij lage bronheffingen, dat wil zeggen dat er op dividend, rente en royalty’s die in Nederland komen of door Nederland stromen weinig belasting wordt geheven’. In het fragment wordt er verder nog ingegaan op de vergelijking van Nederland met Malta als belastingparadijs en waarom de laatstgenoemde nog altijd populairder is voor de Russen.

Meer informatie
  • Klik hier voor het fragment op BNR Nieuwsradio
  • Klik hier voor de reactie van Peter Kavelaars over Nederland als belastingparadijs in Het Financieele Dagblad van maandag 25 maart jl.