Pilot met herbruikbare bekers vanaf 16 januari

All taste, zero waste! Download nu alvast de app.
Herbruikbare bekers
Packback app scannen bij de kassa

Op 16 januari 2023 start er een pilot met herbruikbare bekers op campus Woudestein. De pilot, die drie maanden zal duren, is een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam in samenwerking met bedrijf Packback. Doel is om te onderzoeken hoe we de hoeveelheid afval van de EUR kunnen reduceren.

Belangrijke stap naar duurzame campus

Op de Erasmus Universiteit consumeren we jaarlijks ongeveer twee miljoen warme drankjes, die nu voornamelijk verpakt worden in wegwerpverpakkingen. Dit levert een enorme hoeveelheid afval en CO2 uitstoot op. Dat kan slimmer!

Deze pilot is een belangrijke stap van de afdeling Real Estate & Facilities om te verkennen hoe de EUR campusbreed duurzame herbruikbare verpakkingen kan toepassen. Daarmee kunnen we onze CO2 footprint verkleinen en zorgen voor veel minder afval. Alleen al met deze pilot worden naar verwachting zo'n 100.000 wegwerpbekertjes bespaard! 

Packback app on phone

Download op tijd de gratis app 

Als je een warm drankje bestelt bij een van de deelnemende verkooppunten, krijg je dat tijdens de pilot standaard mee in een stevige herbruikbare beker. Je wordt bij de bestelling gevraagd om een code te scannen met je Packback app, die dan registreert dat je een beker hebt ontvangen. Vervolgens scan je ook de beker met je app. Na gebruik gooi je de beker in een "SmartBin" die jouw beker herkent, zodat je geen statiegeld hoeft te betalen.

PackBack reinigt en controleert de bekers, zodat ze klaar zijn voor hun nieuwe leven. Zo kun jij afvalvrij genieten van je koffie en thee. All taste, zero waste! 

Download hier de gratis PackBack app!

Waar je de beker kunt lenen en vullen

Lenen en vullen bij:Vullen bij:
Erasmus PaviljoenStarbucks
New ForkSPAR
Tosti WorldAlle koffieautomaten
Sports Building horeca 
Vitam horeca 

De beker inleveren

Vanaf het moment dat je de beker meekrijgt bij het restaurant heb je 4 dagen om hem weer in te leveren. Doe dit op tijd, anders wordt er statiegeld in rekening gebracht. Je kunt de beker eenvoudig inleveren in een van de 8 paarse Smartbins die verspreid staan over de campus. Zie onderstaand kaartje voor de locaties van de Smartbins. 

Locaties inleverpunten (Smartbins)

Smartbins on campus: University Library, Polak Building, Sports Building, Food Plaza, Sanders Building, Mandeville Building, Van der Goot Building and Theil Building
Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Service Desk via +31 1040 88880 (optie 4) 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen