Positieve maatschappelijke impact van EUR alumni: Van koffie van dadelzaden tot waterpompen op zonne-energie

De Erasmus Universiteit Rotterdam lanceert een videoserie over alumni die een positieve maatschappelijke impact creëeren. De eerste mini-documentaire gaat over alumnus Diederick van der Wijk, die met zijn bedrijf ondernemers met een vluchtelingachtergrond helpt met het opzetten van hun bedrijf in Nederland.

Het creëren van een positieve maatschappelijke impact staat bij de Erasmus Universiteit Rotterdam voorop. En dat is niet alleen door academisch onderzoek, maar ook door de initiatieven die in het bedrijfsleven worden opgezet door alumni van de EUR. De Erasmus Alumni Chain is een videoserie die een aantal inspirerende EUR-alumni in de spotlight zet. De eerste editie focust op Diederick van der Wijck en zijn bedrijf Forward Incubator. In de mini-documentaire vertelt hij zijn verhaal, en komen twee initiatieven van (ex-)vluchtelingen aan bod. 

Zo zien we de Syrische Tamim en Rahaf die een onderneming beginnen in koffie, gemaakt van dadelzaden. En Mohammed die met zijn bedrijf zonnepanelen en warmtepompen levert aan boeren in Soedan, die zo minder afhankelijk zijn fossiele brandstoffen.

Erasmus Alumni Chain title slide

Erasmus Alumni Chain: Forward Incubator

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen