Powema tori: Surinaamse poëzie in beeld en geluid

Collectie-presentatie op zaterdag 17 september in samenwerking met Het Taalmuseum.

Met voordrachten, muziek, tekst en beeld. Bestel (gratis) tickets

Afgelopen jaar verwierf de Universiteitsbibliotheek een bijzondere collectie Surinaamse poëzie die is ondergebracht bij het Rotterdamsch Leeskabinet. Het betreft prachtig uitgegeven dichtbundels, grofweg vanaf de jaren zestig tot op heden, met een keur aan dichterlijke thematiek en een indrukwekkende beeldenrijkdom.

De dichtbundels zijn met zorg verzameld door Fresco Sam-Sin, Leids wetenschapper en directeur van Het Taalmuseum. De voertaal is het Sranan, een van de vele talen die in Suriname én Rotterdam wordt gesproken.

We koesteren deze collectie, en zijn voornemens deze uit te bouwen om zo de viering van taal en vertaling van Surinaamse poëzie binnen het Rotterdamse verder te brengen. In dit kader hebben wij voor ons eerste evenement voor u een prachtig programma samengesteld, zie hieronder.

Steun de activiteiten en de humanioracollectie van het Rotterdamsch Leeskabinet en word lid! Ontvang o.a. onze gelimiteerde voorjaarspublicatie. Als EUR-medewerker steunt u ons al vanaf €20,-.

Meer activiteiten vindt u onder ons Programma.

Meer informatie

Zaterdag 17 september

Programma 15.00 – 16.15

  • Ontvangst door Fresco Sam-Sin

  • Guillaume Pool, dichter, draagt voor uit eigen werk en uiteraard uit onze nieuwe collectie

  • Arnold Schalks, beeldend kunstenaar, vertelt over het werk dat hij maakte rondom het gedicht Wan bon van Dobru en vertoont zijn in Suriname gerealiseerde vertaalproject Surinaamse talen 

  • Hermine Haman, voorvechter voor Sranantongo en onderzoeker. Ze vertelt over haar vader Eddy Bruma, die ook gedichten schreef en draagt een door haar vertaald gedicht voor

Nazit: 16.15 – 17.00

Met Surinaamse hapjes en drankjes

Locatie: Het Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141 Rotterdam

Toegang met (gratis) ticket

Start programma 15.00 uur, inloop vanaf 14.30

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen