Programma’s Economics & Business scoren goed in Academic Ranking of World Universities

Met Erasmus School of Economics en Rotterdam School of Management staat Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) in de 'Academic Ranking of World Universities by Subject' genoteerd als beste Nederlandse universiteit als het gaat om Economics & Business. Ook op het gebied van Sociale Wetenschappen (Social Sciences) scoort EUR beter dan het voorgaande jaar.

De ARWU rangschikt Erasmus Universiteit Rotterdam in 2014 ‘by subject’ als volgt:

Economics & Business

Year

Netherlands

Europe

Worldwide

2014

1

4

28

2013

1

6

44

Social Sciences

Year

Netherlands

Europe

Worldwide

2014

2

5

44

2013

2

6

51-75

 Voor het volledige overzicht van de ‘overall ranking’ en ‘ranking by subject’, klik hier.

Over de ARWU

De ‘Academic Ranking of World Universities’ (ARWU) werd voor het eerst gepubliceerd in juni 2003 door het Center for World-Class Universities en het Institute of Higher Education of Shanghai Jiao Tong University (China). Jaarlijks wordt de ranking geactualiseerd.

ARWU maakt gebruik van zes objectieve indicatoren om wereldwijd universiteiten te rangschikken: het aantal alumni en medewerkers die Nobelprijzen en Fields Medals hebben gewonnen, het aantal geciteerde onderzoekers (geselecteerd door Thomson Scientific), het aantal artikelen dat gepubliceerd is in tijdschriften van Nature and Science, het aantal artikelen geïndexeerd in de Science Citation Index (Expanded and Social Sciences Citation Index) en per hoofdprestaties met betrekking tot de grootte van een instelling. Meer dan 1000 universiteiten worden daadwerkelijk elk jaar door ARWU gerangschikt en de beste 500 worden gepubliceerd op internet.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Communication Officer, mobiel +31 6 53 641 846, email: rdegroot@ese.eur.nl.