Promotieonderzoek Didier Nibbering beloond met de Christiaan Huygensprijs

Alumnus Didier Nibbering heeft voor zijn promotieonderzoek de Christiaan Huygensprijs in ontvangst mogen nemen. Op 11 oktober 2021 werd hem een ​​bronzen beeld en een geldprijs van 10.000 euro overhandigd door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven in Huygens' Hofwijck in Voorburg, ooit het huis van Christiaan Huygens.

Didier Nibbering promoveerde in 2018 aan Erasmus School of Economics. ‘Het proefschrift van Didier, The Gains from Dimensionality, is kwalitatief en inhoudelijk sterk uitgewerkt. Het is goed geschreven, onderscheidend door de heldere theorievorming en indrukwekkend in het originele denkwerk’, zegt juryvoorzitter prof.dr. Philip Hans Franses.

Onderscheidend en indrukwekkend

De onafhankelijkheid in het onderzoek van Didier Nibbering en zijn moed om een eigen koers te varen worden door de jury bijzonder gewaardeerd. Alle hoofdstukken zijn ook succesvol en op hoog niveau gepubliceerd. Het proefschrift is bijzonder actueel en bevat een grote diversiteit aan onderwerpen die in de econometrie hoog op de agenda staan. Daarbij laat Didier Nibbering relevante en interessante toepassingen zien van de theorie. Onderscheidend en indrukwekkend is dat hij de data niet alleen bekijkt over tijd, maar waarnemingen ook als groep analyseert.

Didier Nibbering (1991), promoveerde in juli 2018 aan Erasmus School of Economics op het proefschrift 'The Gains from Dimensionality'. Promotores waren prof.dr. Richard Paap en prof.dr. Michel van der Wel. Momenteel is Didier Nibbering als universitair docent werkzaam voor Monash University, Australië. Voorafgaand aan zijn promotieonderzoek studeerde hij Econometrie aan Erasmus School of Economics.

De Christiaan Huygens Wetenschapsprijs

De Christiaan Huygens Wetenschapsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een onderzoeker wiens promotieonderzoek een belangrijke en maatschappelijk relevante bijdrage heeft geleverd aan de wetenschap. De prijs vertegenwoordigt een van de vijf verschillende onderzoeksdisciplines die hun ontwikkeling te danken hebben aan het werk van Christiaan Huygens (1629-1695): actuariële studies en econometrie, theoretische en toegepaste fysica, ruimtestudies, informatie- en communicatietechnologie en economie. De prijs van 2021 was gericht op actuariële studies en econometrie.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ronald de Groot, Media & Public Relations Officer bij Erasmus School of Economics, rdegroot@ese.eur.nl, of +31 6 53 641 846.

Kijk hier (vanaf circa 53:45min) de bekendmaking van de winnaar van de Christiaan Huygensprijs 2021 terug.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen