Reactie Consumentenbond op rapport Commissie Verzekeraars onevenwichtig

Reactie Consumentenbond op rapport Commissie Verzekeraars

Het rapport van de Commissie Verzekeraars had wel iets zorgvuldiger gelezen mogen worden door de markt, vindt commissievoorzitter Casper de Vries, hoogleraar monetaire economie aan Erasmus School of Economics. Volgens hem is er kort door de bocht gereageerd op het rapport, vooral de Consumentenbond wordt door De Vries op de vingers getikt. De voorzitter gaat in een gesprek met Verzekerd!, het blad van het Verbond van Verzekeraars, in op hoe zijn rapport werd ontvangen.

‘De eerste dag sta je op de voorpagina met een groot kort-door-de-bocht-stuk. De tweede dag wordt er op de binnenpagina een stuk aan de aanbevelingen gewijd en de derde dag komen de achtergronden aan bod. Dan blijkt pas dat het rapport echt gelezen is. Ik raad daarom alle criticasters aan het rapport nog eens goed te lezen.” Aldus de Vries. 

Meer informatie

De onafhankelijke Commissie verzekeraars, onder voorzitterschap van prof.dr. Casper de Vries, kwam op donderdag 5 maart 2015 naar buiten met haar onderzoeksresultaten. In maart 2014 gaf het kabinet met de installatie van deze onafhankelijke commissie uitvoering aan een motie van PvdA-Kamerlid Nijboer om onderzoek te laten doen naar hoe de verzekeringssector zijn maatschappelijke rol toekomstbestendig kan vervullen. Deze rol bestaat onder meer uit het spreiden en beheersbaar maken van risico’s voor de consument en het verzorgen van langetermijninvesteringen in de economie.

Zie hieronder het volledige interview in Verzekerd! Editie 2, juni 2015.

Klik hier om het volledige artikel te lezen op amweb.nl, d.d. 18 juni 2015.