Robert Dur opnieuw in de belangstelling met zijn onderzoek naar het afvalbeleid van de gemeente Rotterdam

Robert Dur opnieuw in de belangstelling met zijn onderzoek

Robert Dur, hoogleraar economie van prikkels en prestaties aan de Erasmus School of Economics, is samen met co-onderzoeker Ben Vollaard (Tilburg Law and Economics Center) opnieuw in de publiciteit gekomen. Dur sprak over het onderzoek naar het afvalbeleid van de gemeente Rotterdam tijdens een interview in het radioprogramma Villa VPRO van Radio 1, d.d. maandag 18 november 2013.

“We hebben een serie experimenten gedaan, juist omdat we vantevoren niet zeker weten wat het beste werkt. Het probleem is inderdaad dat in sommige wijken in Rotterdam de straten vuil zijn, dat er mensen zijn die de straten vuil maken. Daar kun je als gemeentelijke overheid verschillende instrumenten tegen inzetten. Je kunt mensen gaan beboeten, je kunt ze gaan informeren als je denkt dat mensen niet goed weten waar ze met hun vuil naartoe moeten en je kunt ook heel intensief gaan schoonmaken om dat probleem aan te pakken. Dit is een probleem dat niet alleen in Rotterdam speelt, maar in veel meer gemeenten in Nederland, en we weten eigenlijk niet zo goed welke methode het beste werkt”, aldus Dur.

Meer informatie
  • Klik hier voor het interview met Robert Dur bij radioprogramma Villa VPRO bij Radio 1, d.d. maandag 18 november 2013 (vanaf 16:25).
  • Klik hier voor het artikel van Robert Dur gepubliceerd in Economisch Statistische Berichten nummer 4672 – jaargang 98, d.d. vrijdag 8 november 2013.
  • Klik hier voor een vorig bericht over dit onderzoek in dagblad Trouw, d.d. zaterdag 9 november 2013.
  • Klik hier voor een vorig bericht over dit onderzoek in het Algemeen Dagblad, d.d. 16 januari 2013.