Rotterdam Science Festival 'Wetenschap achter voeding'

Rotterdam Science Festival 'Wetenschap achter voeding'

Hoe werken de hersenen van een eetverslaafde? Wat is onze ‘voedselafdruk’? Welke trucs hebben supermarkten om ons te verleiden? Is ongezond eten een kwestie van smaak? Dat en meer kunnen nieuwsgierige Rotterdammers aan de weet komen tijdens het Rotterdam Science festival op vrijdag 25 september 2015. Thema van dit jaar is 'De wetenschap achter voeding', het festival is ondernadere in de Centrale Bibliotheek en bij de Markthal.

Voeding is een spraakmakend onderwerp dat volop in de belangstelling staat, maar waar nog veel over te ontdekken valt. Tijdens het festival delen wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam, afkomstig uit diverse disciplines, hun inzichten met het Rotterdamse publiek.  
Welke impact heeft voeding op onze genen? Hoe kan voedselverspilling tegen worden gegaan?  En hoe kunnen we sneller zwanger raken door voeding? Naast de lezingen is er ook een debat over de verborgen realiteit van de wereldwijde voedselproductie.  

Smaakmakers van de Toekomst
De ‘Smaakmakers van de Toekomst’ is een markt op de Binnenrotte dat in samenwerking met de Rotterdamse afdeling van Youth Food Movement van Slow Food tot stand is gekomen. De deelnemers op de markt laten zien hoe voedsel en voedselproductie anders kan. Festivalbezoekers maken één-op-één kennis met de (smaak)makers van innovatieve gerechten die mogelijk in de toekomst op ons bord liggen. Voorbeelden zijn ‘The Dutch Weedburger’; een smaakvolle zeewierburger die de druk op het ecosysteem ontlast of het duurzame, lokale vispakket van ‘De Goede Vissers’. Ook kunnen bezoekers op het plein actief deelnemen aan diverse workshops, zoals leren ‘gisten’ bij ‘De Keukenboeren’ of zelf kruidenmengsels maken bij de kruidentuin van ‘Rotterdamse Munt.’

Over het festival 
Rotterdam Science Festival is een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Erasmus MC. Het wordt in het kader van de Europese Nacht van de Onderzoeker georganiseerd. Het Rotterdam Science Festival is een platform waar wetenschap en samenleving elkaar kunnen ontmoeten.  Dit jaar vindt het plaats in het hart van Rotterdam, bij de Centrale Bibliotheek (hoofdlocatie), De Wereld van Smaak (Markthal), Mart Café (Markthal) en Marktplein Binnenrotte. Het festival biedt een afwisselend programma met colleges en interactieve science cafés, workshops, debatten, een Meet & Greet en nog veel meer. De start is om 16.30 uur in de Centrale Bibliotheek. Entree van het festival is gratis maar voor onderdelen moet worden gereserveerd. Voor de workshops wordt een onkostenvergoeding gevraagd van € 10,-.

Meer informatie

Chantal Waller, communicatie RSF, chantal@rotterdamsciencefestival.nl | 06-81410474.
Marjolein Kooistra, Team Persvoorlichting EUR, mailto:marjolein.kooistra@eur.nl | 010 408 2135