Samenwerking Master City Developer opnieuw bekrachtigd

Samenwerking Master City Developer opnieuw bekrachtigd

De Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft en de gemeente Rotterdam hebben op 22 augustus 2013 hun samenwerking in de opleiding Master City Developer (MCD) opnieuw bekrachtigd. De MCD is een erkende universitaire deeltijdopleiding stedelijke gebiedsontwikkeling. De drie oprichters van de opleiding hebben inmiddels tien succesvolle leergangen neergezet, met inmiddels meer dan 200 afgestudeerde MCD’ers.

Kees van Rooijen, directeur van Regionale Economie, Haven- en Vervoerseconomie (RHV, Erasmus Universiteit Rotterdam), Karin Laglas (decaan Bouwkunde, TU Delft) en Ron Voskuilen (directeur Stadsontwikkeling, gemeente Rotterdam) herbevestigden met de huidige overeenkomst de relevantie van de opleiding en hun vertrouwen in het programma. Op dit moment volgen 50 professionals met minimaal vijf jaar relevante werkervaring de opleiding. De 11e leergang gaat op 3 september a.s. in Rotterdam van start. 

Master City Developer opleiding, MSc 
De MCD is een universitair (NVAO) geaccrediteerde opleiding stedelijke gebiedsontwikkeling. De opleiding is een gezamenlijk initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de TU Delft en de gemeente Rotterdam. De didactiek is erop gericht om studenten te laten groeien in hun rol als leider van complexe stedelijke projecten. De MCD hecht veel waarde aan de mix tussen theorie en praktijk, met topdocenten uit binnen- en buitenland. Zowel wetenschappers als praktijkexperts leren studenten strategisch te sturen in de ontwikkeling van stedelijke gebieden, waarbij de Nederlandse praktijk in internationaal en historisch perspectief wordt geplaatst. MCD'ers ontwikkelen een eigen visie op het vak van gebiedsontwikkeling, en geven gezamenlijk vorm aan de toekomst van stedelijk Nederland. 

 

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met Eva Smeding: smeding@ese.eur.nl

Zie ook de website: www.mastercitydeveloper.nl