Samenwerking met University of Dubai

Samenwerking met University of Dubai

Uitwisseling van studenten en gezamenlijk onderzoek: de Erasmus Universiteit Rotterdam en University of Dubai (UD) hebben onlangs een smenwerkingsovereenkomst over dergelijke zaken getekend.

Het Memorandum of Understanding werd onlangs in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten, ondertekend. De overeenkomst behelst onder andere de uitwisseling van studenten gedurende tenminste één semester en heeft een looptijd van vijf jaar. 

Wetenschappers van de Erasmus Universiteit kunnen onderzoekers van de University of Dubai helpen bij onderzoeksprogramma’s en Center for Executive Development (CED)- programma’s. Wetenschappers van de UD zullen de Erasmus Universiteit bezoeken voor bijvoorbeeld gezamenlijke programma’s. Verder omvat de MoU het organiseren van internationale stages, career placement en onderzoeksconferenties. 

Internationalisering
De samenwerking met UD past in de internationaliseringsstrategie van de Erasmus Universiteit. Zo wordt onder andere de uitwisseling van studenten met buitenlandse universiteiten gestimuleerd. Voor UD betekent de MoU een versterking van de onderzoekscapaciteit en ondersteuning in de ontwikkeling van hun academisch aanbod. 

Over UD
De University of Dubai (UD) is twintig jaar oud en omvat drie faculteiten: Faculty of Business, Faculty of Engineering & IT en de Faculty of Law. 

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl