Zeven weetjes over Rotterdam

De skyline van Rotterdam met een varende watertaxi op de voorgrond.
Winkelende mensen lopen door de koopgoot
Jelte Lagendijk

Welkom in Rotterdam! Hoewel je misschien geen grachten, windmolens of andere typisch Nederlandse kenmerken in de stad zult vinden, zul je je snel realiseren dat Rotterdam een heel eigen karakter en cultuur heeft. We hebben zeven dingen op een rijtje gezet die Rotterdam zo bijzonder en uniek maken. Lees snel verder!

 1. Multi-culti: Rotterdam is een stad die diversiteit in al zijn vormen viert. Het is een mengeling van culturen, talen en tradities die samenkomen in een levendige en dynamische gemeenschap. Mensen van over de hele wereld noemen deze stad hun thuis. Of je nu op zoek bent naar heerlijke gerechten van over de hele wereld, of nieuwe gewoonten en tradities wilt leren kennen, je vindt het allemaal in Rotterdam.    
   
 2. Niet lullen maar poetsen!: Oftewel, je handen uit de mouwen steken. Deze welbekende uitdrukking is kenmerkend voor de werkersmentaliteit van Rotterdammers. Ook het motto van de stad illustreert dit: Make it happen.  
   
 3. De grootste haven van Europa: Rotterdam is een havenstad die je kunt ontdekken tijdens een ritje op een van de vele watertaxi's of de Spido. De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa en een van de drukste havens ter wereld. De haven heeft een oppervlakte van meer dan 40 kilometer en verwerkt jaarlijks miljoenen tonnen vracht.

   

 4. 010: ‘010 isn’t just a number’ is een zin die je regelmatig zult zien en horen in Rotterdam. 010 is het netnummer van Rotterdam, terwijl 020 voor Amsterdam is.  
    
 5. Kapsalon: Het is een heel bekend gerecht met shoarma, patat, sla, tomaten en veel knoflooksaus. De Kapsalon is ontstaan in Rotterdam en is er erg beroemd om. Wist je trouwens dat mensen centraal station met een kapsalon vergelijken door het aluminium bakje waarin het geserveerd wordt?

   

 6. Voetbal: Rotterdam heeft maar liefst drie voetbalclubs in de nationale competitie. Het grootste voetbalteam in Rotterdam is Feyenoord en als zij de finale winnen, springt iedereen in Rotterdam in de fontein op het Hofplein.

   

 7. Een moderne stad: Zoals eerder gezegd is Rotterdam niet de klassieke Nederlandse stad met grachten, oude gebouwen en windmolens. Dit komt omdat Rotterdam zwaar gebombardeerd is tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit verklaart de moderne architectuur in Rotterdam, zoals de Erasmusbrug en de Markthal. 
A picture of Rotterdam Pride

Rotterdam pride

Marathon runners on the Erasmus Bridge

Marathon runners in Rotterdam

Cranes and containers at APM Terminals, Maasvlakte II

Cranes and containers at APM Terminals, Maasvlakte II

Feyenoord

Feyenoord stadium before the game

Winkelende mensen lopen door de koopgoot

Shopping in Rotterdam Koopgoot

Summer Carnaval in Rotterdam

Enjoying Summer Carnaval

Cruise ship docked at Cruise Terminal

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen