SmartPort2.0 zet samenwerking met Erasmus Universiteit voort

SmartPort20 zet samenwerking met Erasmus Universiteit voort

Het bedrijfsleven in de Rotterdamse haven gaat intensief samenwerken met de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Technische Universiteit Delft in SmartPort 2.0. SmartPort 2.0 moet zich ontwikkelen tot dé centrale organisatie en verbindende schakel tussen universiteiten en bedrijven. Doel is om actief en langdurig te investeren in kennisontwikkeling voor de haven. Naast de twee universiteiten zijn ook de gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs de founding partners. Michiel Jak (45) is per 1 februari aangesteld als algemeen directeur van SmartPort 2.0. Hij volgt dr. Bart Kuipers van de Erasmus School of Economics op, die de eerste versie van Smartport leidde.

SmartPort 2.0 richt zich op een aantal uitdagingen van de de Rotterdamse havengemeenschap, zoals de bereikbaarheid en ontsluiting van het havengebied, het gebruik van ‘big data’ en de rol van de Rotterdamse haven in de circulaire economie. Jak werkt de komende maanden de ontwikkeling van diverse zogenaamde roadmaps verder met de betrokken partijen en hoogleraren uit tot een breed gedragen strategie en een aansprekend actieprogramma. Jak: “Roadmaps werken als een kompas waarmee koers wordt gehouden en iedereen weet waar we voor gaan”.

Samenwerking
SmartPort 2.0 streeft naar een intensieve samenwerking met lopende initiatieven in zowel regionaal als internationaal verband. Het bouwt voort op de opgedane ervaring en zal het reeds aanwezige innovatie-ecosysteem in en rond de haven substantieel versterken. “Met de betrokkenheid van twee wereldwijd vooraanstaande universiteiten op het gebied van haven gerelateerd onderzoek met excellente onderzoekers heeft SmartPort 2.0 een unieke kennispositie”, benadrukt Jak.

 

 

Meer informatie

Deltalinqs, Judith Anspach, tel. (010) 40 20 315
Team Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 408 1216 E press@eur.nl