Sophie Veldhuijzen van Zanten genomineerd voor New Scientist Science Talent

erasmus mc open dag
Sophie Veldhuijzen van Zanten

Sophie Veldhuijzen van Zanten is een van de 15 kanshebbers om door New Scientist uitgeroepen te worden tot Wetenschapstalent 2023. Zij vertegenwoordigt daarmee Erasmus MC in de tweejaarlijkse selectie van innovatieve wetenschappers uit Nederland en België. De winnaar mag zijn/haar onderzoek naast Nederlands’ grootste wetenschappers presenteren tijden het Gala van de Wetenschap. De stembussen zijn geopend!

 

Sophie heeft een wereldwijd uniek profiel: ze combineert in haar werk als medisch specialist (neuro)radiologie en nucleaire geneeskunde met haar passie voor de neuro-oncologie. In haar onderzoek streeft ze naar verbetering van diagnostiek en behandeling van patiënten met hersentumoren. Specifiek richt ze zich op het theranostisch principe, een revolutie in de kankerbestrijding waarbij nucleaire straling wordt ingezet om kanker tegelijkertijd te diagnosticeren én te behandelen.

Sophie: ‘Dit concept wordt in de klinische praktijk nog nauwelijks toegepast en in de wetenschap niet systematisch onderzocht voor hersentumoren, terwijl het bij prostaatkankerpatiënten al leidt tot ongekend succesvolle behandeling en langere overleving. In Erasmus MC werken we er met een groot team van artsen, laboranten, verpleegkundigen en onderzoekers uit verschillende specialismen aan om dit ook mogelijk te maken voor patiënten met hersentumoren.’

erasmus mc open dag

Digitale stembus

Stemmen voor Sophie als New Scientist Wetenschapstalent 2023 kan tot vrijdag 15 september via de website van New Scientist. Na sluiting van de stembus zal een deskundige jury zich buigen over de vijf kandidaten met de meeste stemmen. De jury kiest een top drie en daaruit een winnaar. 

New Scientist kroont tijdens het Weekend van de Wetenschap in oktober voor de zevende keer het grootste wetenschappelijke talent van Nederland en Vlaanderen. Het New Scientist Wetenschapstalent 2023 wint een geldprijs van €2500, een trofee en krijgt de kans zijn onderzoek en academisch instituut uit te dragen via de media, bijvoorbeeld middels een podiumplek naast Nederlands’ grootste wetenschappers tijdens het Gala van de Wetenschap 2023.

Meer informatie

Stem hier op Sophie!

Gerelateerde content
Dr. Julian Schaap (1988), muzieksocioloog aan de ESHCC, is een van de 15 genomineerden voor de titel New Scientist Wetenschapstalent 2021.
Portrait of Julian Schaap
Dr. Henk-Jan Boele is een van de 25 genomineerden voor de New Scientist Wetenschapstalent 2019. Gun jij Henk-Jan een finaleplaats? Stem dan op Henk-Jan. 
Henk-Jan Boele

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen