Speciaal team voor vermogende Nederlanders

Speciaal team voor vermogende Nederlanders

De belastingdienst gaat meer werk maken van de extreem rijke Nederlanders. De fiscus is een proef gestart waarbij mensen met een vermogen van meer dan 25 miljoen euro op meer aandacht van de belastingdienst kunnen rekenen. Dat blijkt uit de meest recente halfjaarrapportage van de belastingdienst die onlangs naar de Tweede Kamer is gestuurd. Peter Kavelaars, hoogleraar fiscale economie aan Erasmus School of Economics, geeft zijn mening in de uitzending van RTL Z Nieuws en BNR Nieuwsradio, d.d. 17 september 2015. 

‘De superrijken hoeven zich geen zorgen te maken. Het is juist goed dat er voor hen meer aandacht komt. Ze bevinden zich namelijk in een vrij specifieke positie waar vaak lastige fiscale situaties spelen. De fiscus wil zich gaan verdiepen in de specifieke problematiek die daar speelt.’ Aldus Kavelaars.

Volgens Kavelaars zitten er wel enkele haken en ogen aan de plannen van de fiscus. ‘Waarom zou je de ene groep wel en de andere groep niet bedienen. Moet je niet in algemene zin de controles intensiveren?’

Meer informatie

Klik hier om het volledige fragment (vanaf 1:49 min) te bekijken bij RTL Z Nieuws, d.d. 17 september 2015.

Klik hier om het volledige fragment te beluisteren bij BNR Nieuwsradio, d.d. 17 september 2015.