Sportfilosoof Meeuwsen kritisch: "Overmars straalt nu uit dat hij op dezelfde voet doorgaat"

Marc Overmars bij Antwerp
ANP

Voor veel vrouwen is de benoeming van Marc Overmars als technisch directeur bij het Belgische Royal Antwerp FC een klap in het gezicht. Op de klok af is het slechts zes weken geleden nadat hij Ajax via de achterdeur verliet. Sportfilosoof Sandra Meeuwsen geeft een reactie op deze gebeurtenis in het Parool. "Je kunt niet iemand cancelen. Maar het had Overmars gesierd als hij langer onder de radar was gebleven."

De Antwerpse voetbalclub presenteerde de oud Ajax-directeur maandag op een persconferentie. Gevraagd naar zijn aftocht wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag verzekerde hij dat het niet opnieuw zal gebeuren.

Moeite met timing

Sandra Meeuwsen heeft moeite met de timing van de benoeming. "Je kunt niet iemand cancelen. Maar het had Overmars gesierd als hij langer onder de radar was gebleven en door de wasstraat was gegaan. Hij en Antwerp stralen nu iets uit van: we gaan gewoon door op de oude voet."

Volgens de sportfilosoof komt het Overmars’ reputatie niet ten goede. "Hij had er ook voor kunnen kiezen in een later stadium bij een bescheidener club aan de slag te gaan. Bij Antwerp regeert het grote geld."

Meer informatie

Het hele artikel is te lezen in het Parool.

Gerelateerde content
De strijd tegen het schenden van mensenrechten en de opwarming van de aarde zijn volop actueel, maar hoe kan het dat de sportkoepels geen sjoege geven?
Sandra Meeuwsen te gast bij NPO1 Radio

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen