Startsein bouw nieuw energieneutraal sportgebouw campus Woudestein

De aannemingsovereenkomst tussen Stichting Erasmus Sportaccommodaties en Remmers Bouwgroep is getekend. Met deze handtekening is het startsein gegeven voor het bouwen van het nieuwe sportgebouw op campus Woudestein. Het nieuwe gebouw krijgt drie wedstrijdzalen, twee trainingszalen, een uitgebreide fitness-gelegenheid en een horecagelegenheid.

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) wordt eigenaar van het gebouw en Stichting Erasmus Sport gaat zorg dragen voor de exploitatie. “Het nieuwe sportgebouw wordt een inspirerende plek waar onze studenten en medewerkers kunnen sporten en ontspannen. Met dit nieuwe sportgebouw willen we aan de vraag van onze gemeenschap voldoen en sporten op de campus verder stimuleren”, aldus Roelien Ritsema van Eck, lid College van Bestuur van EUR.

Energieneutraal sportgebouw

Kenmerkend voor het nieuwe sportcomplex wordt de binnenstraat die twee bouwdelen met elkaar verbindt. De overdekte straat heeft een logistieke functie, maar is ook een ontmoetingsplek voor de gebruikers van het gebouw. Het sportgebouw is ook toonaangevend op gebied van duurzaamheid. EUR zet hiermee weer een stap op weg naar een duurzame en CO2 neutrale campus. Het nieuwe sportgebouw wordt een energieneutraal gebouw en de principes van circulair bouwen worden toegepast.

“Sport is de beste aanvulling voor een studie aan de Erasmus Universiteit. In dit gebouw zijn de faciliteiten helemaal top”, aldus Jon de Ruiter, directeur van Erasmus Sport.

Bouwperiode

Het bouwen begint eind 2020 op het braakliggende terrein naast Sanders Building. In de periode daarvoor wordt de grond nog bouwrijp gemaakt. Een van de redenen voor de nieuwbouw is dat het aantal sporters dat zich meldt bij Erasmus Sport elk jaar flink groeit. In 2022 moet het nieuwe gebouw klaar zijn. Het huidige sportgebouw op de campus blijft voorlopig bestaan dus de sporters zullen nooit misgrijpen.

Nieuw Sportgebouw EUR

Zo gaat het nieuwe Sportgebouw eruit zien

Algemeen

De bouw van het nieuwe sportgebouw gaat in 2020 beginnen, het nieuwe gebouw komt naast Sanders Building.

Student Jan Smeets over het Rotterdamse Esports klimaat

Algemeen

Esports geen ‘echte’ sport? De esports industrie is juist booming, ook in Rotterdam en aan onze universiteit.

Amateursport en -kunst zijn van maatschappelijk belang en verdienen daarom een Anbi-status

In de media

Prof. Sigrid Hemels, hoogleraar belastingrecht aan Erasmus School of Law, pleit in het Financieele Dagblad voor het toekennen van de Anbi-status aan amateursport en -kunst verenigingen.