Samen werken aan een duurzame universiteit
Onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering

Duurzaamheid

Duurzaamheid is - met recht - een veelbesproken onderwerp. Gelukkig beginnen steeds meer mensen te beseffen dat een duurzamere manier van leven - zowel thuis als op globaal niveau - essentieel is voor de huidige en komende generaties. De missie van de Erasmus Universiteit is om een positieve maatschappelijke impact te creëren. Duurzaamheid is binnen de nieuwe strategie van de universiteit een belangrijke pijler.

Moestuin op de campus
National Sustainability Day het hele jaar door
De Erasmus Universiteit Rotterdam wil het hele jaar door duurzaam zijn. Lees wat je kunt doen om elke dag een environmental hero te zijn.
Lees meer
Duurzaam lunchen op de campus
Bij de restaurants op onze diverse locaties kun je kiezen steeds vaker kiezen voor een vegetarische of veganistische lunch.
Lees meer
Negen tips voor een duurzame levensstijl
Wat kun je doen als student of medewerker van de Erasmus Universiteit Rotterdam, om bij te dragen aan een groene campus?
Lees meer
Cup sharing on campus
Cup-sharing
Alle plastic bekers vervangen door herbruikbare bekers - dat is het doel van de Erasmus Sustainability Hub en de Post Plastic Generation
Lees meer op Facebook
Vegetarisch lunchen de nieuwe standaard
Alle faculteiten van de Erasmus Universiteit Rotterdam serveren voortaan standaard een vegetarische lunch, dankzij een initiatief van de Universiteitsraad.
Lees meer in EM
Derk Loorbach during Sustainability the next level
Succesvol eerste symposium over duurzaamheid
Op 31 mei vond er een symposium plaats, waarin studenten en medewerkers van de EUR samen nadachten over manieren om de universiteit zo duurzaam mogelijk te maken.
Lees meer
Emma Clemens

"Samen ergens voor gaan, dat geeft echt een kick."

Emma en Dunvel startten een minor over duurzaamheid

Lees het interview uit ea. magazine
Adit Ram

'Wij kunnen niet zonder de natuur'

Adit Ram plant bomen tegen klimaatverandering

Lees het interview in ea.