Samen voor een duurzame universiteit
Onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een veelbesproken onderwerp. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat een duurzamere manier van leven essentieel is voor de huidige en komende generaties. De missie van de Erasmus Universiteit is om een positieve maatschappelijke impact te creëren.

Onderwijs

Durven duurzaam te denken

Lees meer

Onderzoek

De duurzame uitdagingen van nu

Lees meer

Live

Een CO2-positieve campus creëren

Lees meer

Sustainable Development Goals

Duurzaamheid in onze strategie

Lees meer

"Wij omarmen het concept van duurzame ontwikkeling als een mondiale voetafdruk voor waardigheid, vrede en welvaart voor de mensheid en de planeet."

Om maatschappelijke impact te creëren, moeten we echte keuzes maken. Wij kunnen geen maatschappelijke impact realiseren als wij de economische en ecologische gevolgen van die keuzes niet in ogenschouw nemen. Daarom omarmen wij het concept van duurzame ontwikkeling als een mondiale voetafdruk voor waardigheid, vrede en welvaart voor de mensheid en de planeet, nu en in de toekomst. Wij willen bijdragen aan een duurzame samenleving door kritisch en gericht na te denken en onderwijs te geven. We willen deze bijdrage ook leveren door in actie te komen: binnen ons onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering, alsmede binnen onze samenwerkingsverbanden.

Duurzaamheid op EUR

Meer nieuws