Stefan Sleijfer nieuwe decaan Erasmus MC

Het College van Bestuur van Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) heeft prof.dr. S. (Stefan) Sleijfer met ingang van 1 september 2021 benoemd tot decaan van de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen. De Raad van Toezicht van het Erasmus MC benoemt professor Sleijfer met ingang van dezelfde datum als vice-voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC. Vanaf 1 juli a.s. zal Stefan Sleijfer reeds als lid toetreden tot de Raad van Bestuur.

Stefan Sleijfer (1970) heeft geneeskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en is vervolgens aan dezelfde universiteit gepromoveerd. Zijn opleiding tot internist-oncoloog heeft hij in het Erasmus MC gedaan. Sinds het afronden van zijn specialisatie in 2004, werkt hij als internist-oncoloog in het Erasmus MC. In 2011 werd hij benoemd tot hoogleraar en in 2013 tot afdelingshoofd. Vanaf 2017 is hij tevens themavoorzitter van Thema Daniel.

Kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek essentieel

Sleijfer: ”Gezien de grote uitdagingen waar de gezondheidszorg voor staat, is veel aandacht nodig voor zowel de duurzaamheid van de zorg als de duurzaamheid van onze leefomgeving. Onderzoek en onderwijs zijn essentieel om deze uitdagingen te adresseren. Ik zie er naar uit om hier vanuit het Erasmus MC, met de gebundelde krachten van de Convergentie met de TU Delft en de EUR, aan bij te dragen. Met onderzoek dat zich bezighoudt met de kleinste structuren van de cellen tot grootschalige interventies in de bevolking en de vertaling daarvan in de opleiding van de zorgprofessionals van de toekomst.”

Zeer verheugd met benoeming

Het College van Bestuur van EUR, de Raad van Toezicht en Raad van Bestuur van Erasmus MC zijn zeer verheugd met de benoeming van Stefan Sleijfer en zien uit naar een vruchtbare samenwerking. Tevens spreken ze hun waardering en dank uit voor de inzet en grote betrokkenheid van prof.dr. Hans van Leeuwen als decaan en vice-voorzitter van de Raad van Bestuur in de afgelopen periode. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen