Subsidie voor onderzoek naar verloop corona bij kankerpatiënten

Logo - Erasmus MC

Het Erasmus MC heeft van KWF Kankerbestrijding subsidie gekregen om te onderzoeken of patiënten met kanker harder worden getroffen door Covid-19 dan anderen.

Voor mensen met kanker brengt het nieuwe coronavirus veel onzekerheid en angst met zich mee. Ook hun artsen kampen met vragen die ze beantwoord willen hebben, zodat ze hun patiënten zo veilig mogelijk door deze pandemie kunnen loodsen: Wat zijn de risicofactoren voor een ernstig verloop van een corona-infectie als je kanker hebt? En is het nodig om de behandelingen aan te passen?

Medische gegevens

De studie van onderzoekers prof. Anne-Marie Dingemans en dr. Astrid van der Veldt bestaat uit twee onderdelen. In fase één gaan ze medische gegevens van patiënten met Covid-19 en kanker verzamelen. Artsen in heel Nederland krijgen anonieme vragenlijsten waarin hen wordt gevraagd naar de soort kanker die hun patiënten hebben, naar het stadium waarin hun ziekte zich bevindt en welke behandeling ze ervoor hebben gekregen. Ook wordt uiteraard gevraagd naar de ernst van het verloop van Covid-19 en of de kankerbehandeling is aangepast.

Professor
prof. dr. A.C. Dingemans
Onderzoeker
dr. A.A.M. (Astrid) van der Veldt
Meer informatie

Lees het volledige artikel op de website van het Erasmus MC.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen