Tips voor het Paasweekend!

Het is Goede Vrijdag en we hebben drie verschillende tips voor je die het verhaal van deze dag vertellen.

Luister naar de prachtige Matthäus-Passion van Johan Sebastian Bach, kijk naar de musical Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber of verdiep je in Monty Python’s Life of Brian.

Matthäus-Passion door het Concertgebouworkest.

Voor de allereerste keer sinds de Tweede Wereldoorlog zal dit jaar de Matthäus-Passion niet opgevoerd worden in het Concertgebouw. Gelukkig is er een hele mooie registratie van de uitvoering door het orkest afgelopen jaar.

Te zien via YouTube-channel Het Concertgebouw

Jesus Christ Superstar

Regisseur Laurence Connor presenteert deze eigentijdse versie van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice's legendarische rockmusical Jesus Christ Superstar. Het wereldberoemde fenomeen vertelt het verhaal van de laatste zeven dagen van Christus in de aanloop naar zijn kruisiging, gezien door de ogen van Judas Iscariot. De voorstelling is gefilmd als een arena-rockopera en bevat een met sterren bezaaide line-up met de bekroonde muzikale komiek Tim Minchin in de rol van Judas Iscariot; popicoon en voormalig Spice Girl Melanie C als Mary Magdalene; radio DJ Chris Moyles in zijn podiumdebuut als King Herod; en Ben Forster zal de titelrol van Jezus op zich te nemen.

Vanaf 10 april te zien op YouTube-channel The Show Must Go On.

Monty Python’s Life of Brian

Al 40 jaar oud, maar nog steeds even grappig. En wie kent het lied “Always Look on the Bright Side of Life” niet?

Brian Cohen wordt geboren in Bethlehem op dezelfde dag als zijn buurjongetje Jezus. Geen wonder, dus, dat hij later wordt gezien als Messias. Hij ontkent de verlosser te zijn, maar een van zijn volgelingen weet: 'Only the true Messiah denies His divinity.' Ook de leden van het People's Front of Judea blijken lastige vrienden. Lang werd de zeer grappige en zachtmoedige film door streng gelovige christenen beschouwd als godslasterlijk, pas in 2009 mocht de film bijvoorbeeld voor het eerst worden vertoond in Aberystwyth, Wales.

Te zien via NetFlix. Bekijk de trailer hier!