Twee ESL masters krijgen predicaat 'topopleiding'

De master Arbeidsrecht en de master Aansprakelijkheid en verzekering hebben van de Keuzegids het predicaat 'topopleiding' gekregen. Met 88 punten (Arbeidsrecht) en 84 punten (Aansprakelijkheid en verzekering) scoorden de masters ver boven gemiddeld.

Studenten beoordeelden bij de Rotterdamse topopleidingen vooral de kwaliteit van de docenten, de inhoud, de praktijkgerichtheid en de wetenschappelijke vorming als zeer positief. Topopleidingen krijgen in de ranglijsten van de Keuzegids een totaalscore van tenminste 76 punten. Vorig jaar kregen twee masters van de Erasmus Universiteit het kwaliteitszegel. 

De Keuzegids beoordeelde 69 (research)masters van de Erasmus Universiteit. Van hen kregen 8 het kwaliteitszegel ‘topopleiding’. Naar de master Arbeidsrecht (88 punten) en de master Aansprakelijkheid en verzekering  (84 punten) kregen Philosophy and Economics, Geschiedenis, International Management, Marketing Management, Sociology of Culture, Media and the Arts en Molecular Medicine dit predicaat. 

Arbeidsrecht en Philosophy and Economics behoren bovendien tot de top-22 van allerbeste masteropleidingen die de Keuzegids onderscheidt. 

Groei van het masteronderwijs vormt een belangrijk onderdeel in de strategie van de Erasmus Universiteit. Door te investeren in kwaliteit wil de universiteit nog aantrekkelijker worden voor studenten van buiten de regio: Nederland, maar ook steeds meer uit het buitenland, mede door de uitbreiding met Engelse streams. Met een jaarlijkse masterinstroom van 60% (2012: 56%) van de totale instroom moet de Erasmus Universiteit nog meer dan nu een echte masteruniversiteit worden. Onlangs bleek dat de instelling goed scoort bij het aantrekken van masterstudenten. 

De Keuzegids Masters, uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), biedt per vakgebied een overzicht van alle hbo- en wo-masteropleidingen, gegevens over de arbeidsmarkt, en gedetailleerde kwaliteitsoordelen per master. Deze oordelen zijn gebaseerd op zowel gegevens uit de Nationale Studentenenquête, als accreditatiebesluiten en rapporten van keuringsinstantie NVAO.