Tweede deel Erasmus Plaza geopend

Een boulevard met de lengte van de Willemsbrug: dat is de meer dan 250 meter lange Erasmus Plaza, waarvan het tweede deel op maandag 23 mei 2016 feestelijk werd geopend met onder meer rollerskatebaan. Op de centrale as tussen de Burgemeester Oudlaan en de Kralingse Zoom kunnen studenten ontspannen, studeren, eten en vrienden ontmoeten. Onder de Plaza zijn er meer dan 1.000 parkeerplekken.

 

Met de realisatie van dit tweede deel meet de Erasmus Plaza meer dan 250 meter, ongeveer evenveel als de overspanning van de Willemsbrug. De Plaza, die loopt van de Burgemeester Oudlaan tot de Kralingse Zoom, is één van de centrale assen op campus Woudestein. De boulevard biedt ruimte aan plekken om te ontspannen, te eten en te studeren. Ook is er plaats voor sport en evenementen. 

Onder Erasmus Plaza telt de half verdiepte parkeergarage nu 1.000 parkeerplaaten. In P-Erasmus Plaza is gebruik gemaakt van duurzame materialen en technieken, zoals led-verlichting. Ook zijn er acht oplaadpunten voor elektrische auto's. 

Campus in ontwikkeling

Het eerste deel van Erasmus Plaza werd in september 2013 officieel geopend. De bouw van Erasmus Plaza II startte begin 2014.

De nieuwe Plaza past in de vernieuwing van de campus tot een aantrekkelijke, duurzame en internationale woon- en werkomgeving. Zo werd vorig jaar langs Erasmus Plaza I het Polak onderwijsgebouw geopend. Momenteel wordt de Universiteitsbibliotheek grondig gerenoveerd. Daarnaast komt er langs de nieuwe Erasmus Plaza onder andere een oefenrechtbank in het vernieuwde Sanders gebouw. 

Collegelid Bart Straatman verrichte de officiële opening van Erasmus Plaza II. Ter gelegenheid van de opening werd op Erasmus Plaza II een grote rollerskatebaan neergezet. 

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T 010 4081216 of E press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen