Uktuktuk krijgt eerste vrijwilligersuren jarige EUR

"Het moet een vanzelfsprekendheid zijn dat je als student van de Erasmus Universiteit je steentje bijdraagt aan de stad Rotterdam.'' Bestuursvoorzitter Pauline van der Meer Mohr was bij de officiële aftrap van Erasmus4Rotterdam bij speeltuinvereniging Uktuktuk in Kralingen duidelijk in haar boodschap en legde de lat dan ook hoog voor studenten en medewerkers.

''Ik wil in juni trots met een symbolische cheque naar burgemeester Aboutaleb kunnen gaan en dan laten zien dat we met zijn allen tienduizenden uren vrijwilligerswerk hebben gerealiseerd.'' Het project Erasmus 4 Rotterdam is het cadeau van de 100-jarige Erasmus Universiteit aan de inwoners van Rotterdam in het academisch jaar 2013-2014 dat vele duizenden uren gaat omvatten. 

''Jullie hart moet aangesproken worden om hard aan de slag te gaan voor dit project, maar vooral voor Rotterdam'', aldus Van der Meer Mohr. Zij is van plan om zich vaker in te zetten voor de stad: "Zo ga ik op 5 oktober met een aantal collega’s eten serveren bij het Laurentiusdiner. Hier zullen 800 klanten van de Voedselbank kunnen genieten van een stijlvol diner.'' 

Bij speeltuinvereniging Uktuktuk werd na de aftrap door studenten een aantal noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden verricht. Patrick Tromper, voorzitter van de speeltuinvereniging Uktuktuk, toonde zich tevreden met de inzet van de studenten: ''Vele handen maken licht werk en in het kader van de overgang van de verzorgingsstaat naar de participatiesamenleving is de inzet van iedereen noodzakelijk om speeltuinen draaiende te houden. Ik hoop dan ook dat we een blijvende samenwerking kunnen aangaan en dat we op regelmatige basis studenten over de vloer mogen krijgen voor allerhande werkzaamheden.'' 

Van der Meer Mohr ging met in haar kielzog collega Bart Straatman en een aantal studenten richting verzorgingstehuis Pniel om daar een bingo te verzorgen. Onder leiding van leden van het Students Centennial Network gingen de overige studenten, een afvaardiging van Erasmus Sport en de dames van stichting Move aan de slag bij een viertal andere projecten die zorgvuldig waren geselecteerd door Vrijwilligerswerk Rotterdam. Zo werd er onderhoud gepleegd bij Kinderboerderij De Kraal, meegeholpen met de begeleiding van ex-gedetineerden bij Stichting Exodus, werd er geholpen bij verzorgingshuis Aafje De Nieuwe Plantage en werd er geholpen bij Landschapsonderhoud Rotterdam in De Esch.

Meer informatie

Eind september wordt het Community Service loket in gebruik genomen in de foyer van het Erasmus Paviljoen. Daar kan iedereen terecht met vragen over Erasmus4Rotterdam en het soort vrijwilligerswerk dat hem of haar het beste past.