Universitaire prijs voor Niels Rietveld

Dr. Niels Rietveld van Erasmus School of Economics is in de prijzen gevallen. Tijdens de Opening van het Academisch Jaar 2016-2017 op maandag 29 augustus a.s. zal aan hem de Onderzoeksprijs worden uitgereikt. Christiaan Heij is een van de drie genomineerden voor de Onderwijsprijs.

Volgens het juryrapport wordt Niels Rietveld de Onderzoeksprijs toegekend omdat men zeer te spreken is over de kwaliteit, originaliteit en interdisciplinariteit van zijn onderzoeken. Rietveld wordt al vaak als expert betrokken bij diverse nationale en internationale onderzoeken. Hij heeft binnen een jaar na zijn promotie een Veni-beurs binnengehaald. Ook is Rietveld uitvoerend directeur van het Erasmus University Institute for Biology and Economic Behavior.

Heij is genomineerd voor deze erkenning voor het feit dat hij de afgelopen jaren innovatief is bezig geweest in het geven van onderwijs. Zo heeft hij veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen van de Massive Online Open Course (MOOC) ‘Econometrics: Methods and Applications’. De jury is zeer te spreken over de manier waarop hij de hele capgroep Econometrie van Erasmus School of Economics heeft meegenomen in deze ontwikkelingen.

Prof. Bruinsprijs macro-econoom Pim Kastelein

Op maandag 29 augustus a.s. staat ook Pim Kastelein van Erasmus School of Economics op het podium. De jury is zeer onder de indruk van de studieresultaten en het track record van Kastelein. Na cum laude zijn bachelor International Bachelor Economics and Business Economics (IBEB) te hebben afgerond, volgde Pim een Master of Philosophy en de Research Master Economics. Kastelein richt zich op een onderwerp dat voor Nederland zeer relevent is: pensioenen. Voor zijn promotieonderzoek ontving hij onlangs een NWO Onderzoekstalent subsidie.

Gastspreker

Tijdens de Opening van het Academisch Jaar 2016-2017 is Lilianne Ploumen de gastspreker. Sinds november 2012 is Ploumen minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet Rutte-Asscher

Meer informatie

Klik hier voor het volledige programma.