Van intentie naar gedrag: het eigen (gezond) potentieel vervullen

Lichamelijke activiteit heeft talloze voordelen voor ons welzijn. Een van de grootste (rationele) argumenten om lichamelijk actief te zijn, is het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten, die wereldwijd tot de belangrijkste oorzaken van een slechte gezondheid behoren. Maar zoals we allemaal weten kan het (irrationeel) moeilijk zijn om onze gezonde voornemens in de praktijk om te zetten in lichaamsbeweging. Deze discrepantie tussen onze intenties en ons gedrag wordt ook wel de 'intention-behaviour gap' genoemd, en dual-system theorieën kunnen een sleutelrol spelen bij het overbruggen van deze kloof.

In de actielijn 'Preventie' hebben we ons voorgenomen om de efficacy te evalueren van een dual-system theory en evidence-based intervention om lichamelijke activiteit te verhogen. We zullen dit doen met een speciaal ontwikkelde app, genaamd i2be.

Lees de volledige blog door rechtsboven naar het Engels te switchen.

Over de auteur

Lili Kokai

Lili Kókai is promovendus bij de afdeling maatschappelijke gezondheidszorg van het Erasmus MC. In haar onderzoek combineert ze theorieën, technieken en methodologieën van verandering van gezondheidsgedrag in de gezondheidspsychologie en gedragseconomie om een ​​gerandomiseerde e-health interventie te ontwerpen, implementeren en evalueren. Haar onderzoeksinteresses zijn onder andere primaire preventie, geestelijke gezondheid en e-health interventies. U kunt contact met haar opnemen via e-mail: l.kokai@erasmusmc.nl.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen