Veel belangstelling voor vijfde ouderavond

Erasmus School of Law organiseerde voor de vijfde keer in op rij de ouderavond voor de ouders/verzorgers van B1 studenten. Liefst 350 belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik om een kijkje te nemen in de academische keuken van hun zoon of dochter.

De ouders van onze B1-studenten werden hartelijk welkom geheten door prof. mr. dr. Ruben Houweling. Vervolgens werd door drs. Gerard Hogendoorn (coördinator aansluiting vwo-wo) dieper ingegaan op de rol die ouders hebben tijdens de studietijd van hun zoon of dochter. Hij benadrukte dat discipline, het hebben van een doel en doorzettingsvermogen drie kernwaarden zijn in het behalen van studiesucces aan Erasmus School of Law. Daarna was het de beurt aan mr. Masis Hakhverdian. Hij vertelde meer over het onderwijssysteem Erasmus Law College en hoe dit precies werkt.

Na de pauze kregen de ouders het echte studentengevoel met een mini college van het vak Inleiding Strafrecht door mr. Joost Nan. Dit is ook het vak waar alle B1 studenten van Erasmus School of Law in blok 4 mee starten. De ouders kunnen nu aan de hand van wat (extreme) voorbeelden beoordelen, wanneer en hoe zij zichzelf of een ander mogen verdedigen. Tenslotte gaf mr. dr. Joke de Wit college in ‘succesvol studeren’. De ouders konden bij dit college niet achterover leunen maar moesten aan de slag met enkele opdrachten. Op deze manier ondervonden ze bijvoorbeeld zelf het verschil tussen bewust en onbewust lezen.

Uiteindelijk kon iedereen de zaal met handige studietips voor hun zoon of dochter verlaten, om onder het genot van een drankje nog wat na te praten. Al met al was de ESL Ouderavond een zeer geslaagde avond die we volgend jaar met veel plezier weer voor de ouders van onze B1 studenten zullen organiseren.