Verslag Studiereis Londen oktober 2015

Op 12 oktober jl. zijn de studenten van de master A&V voor drie dagen naar het schitterende Londen vertrokken voor een studiereis van drie dagen. Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door het Erasmus Trustfonds.

Maandag 12 oktober 2015

Na in alle vroegte op Rotterdam Centraal te hebben verzameld, kwamen wij rond 09.00 uur aan in Londen. Alhoewel het nog een hele onderneming is om met zo’n groep Londen te doorkruisen, werd het hostel uiteindelijk toch gevonden.

Die middag stond er voor een deel van de groep een bezoek aan Oxford op het programma. De zogenaamde “walking tour” werd begeleid door een enthousiaste Schotse alumna. Wij kregen de kans om de habitat van Harry Potter en inspector Morse van dichtbij te bekijken. Na deze leerzame en leuke rondwandeling hebben we nog een avondmis, begeleid door een kinderkoor, in de Christ Church Cathedral bijgewoond; een indrukwekkende ervaring. Naast dit bezoek hebben een aantal studenten een bezoek gebracht aan de Londen Bridge en de Londen Eye. Een aantal heeft de die middag ook de theatervoorstelling genaamd ‘The Dungeon’ bezocht.

Die avond hebben wij samen gegeten in een Britse pub. Daar hebben wij geheel in Britse stijl en midden tussen de lokale bewoners de dag afgesloten onder het genot van een echte ale, zonder schuim uiteraard.

Dinsdag 13 oktober 2015

De dinsdagochtend begon met een bezoek aan een groot gerenommeerd advocatenkantoor in Londen. Na het nuttigen van een kop koffie en een lekker ontbijt zijn wij met zijn allen de metro in gestapt richting Irwin Mitchell. Wij werden hartelijk welkom geheten door mevrouw Leane Shanks.

 

Na een introductie van het kantoor gaven twee advocaten een presentatie over het onderwerp ‘Letselschadeclaims in het Verenigd Koninkrijk’. Daarnaast kwam het onderwerp overlijdensschade aan bod. Het was erg leuk en interessant om te luisteren naar het verhaal van deze specialisten en de verschillen te ontdekken met onze Nederlandse benadering van de afwikkeling van letselschade- en overlijdensschade claims. Na de presentaties en het stellen van een aantal vragen was het tijd voor een lunch. Natuurlijk mocht daarbij de Engelse thee met biscuits niet ontbreken.

Vervolgens werden wij door een advocaat van Irwin Mitchell meegenomen naar The Royal Courts of Justice. Hier kregen wij na een rondleiding de gelegenheid om een zaak bij te wonen. Het was erg indrukwekkend om de geheel in Engelse stijl geklede advocaten in actie te zien.

Die middag hadden wij nog enige tijd om de stad te verkennen en te genieten van de mooie bezienswaardigheden in Londen. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk diner bij de plaatselijke pizzeria nabij het hostel.

Woensdag 14 oktober 2015

De laatste dag van onze studiereis brachten wij, na een ontbijtje on-the-go, door bij de verzekeringsmarkt Lloyds of London. Dit bedrijf fungeert als een platform waar verzekeraars hun producten kunnen aanbieden onder de overkoepelende naam van Lloyds.

Wij werden vriendelijk ontvangen door een afgevaardigde van de Nederlandse tak van Lloyds. Vervolgens gaven enkele medewerkers een informatieve presentatie over de geschiedenis, de werkzaamheden en de ontwikkelingen binnen Lloyds of London. Na deze introductie werd de groep in tweeën gesplitst, waarna wij een uitgebreide rondleiding door het gebouw kregen. De medewerkers deden hun uiterste best om ons een zo goed mogelijk beeld te geven over hetgeen zich afspeelt op de verzekeringsvloer. Rond 13:30 uur kwam ons bezoek aan Lloyds of London helaas alweer ten einde. Na nog een middag van deze mooie stad te hebben genoten was het tijd om weer naar huis te gaan.

Terugkijkend kunnen wij zeker stellen dat het een zeer geslaagde studiereis was!