‘Verspreid naar school’ tool helpt basisscholen (en ouders) met coronaproof lesschema

Roosteraars op basisscholen kunnen met ingang van vandaag gebruik maken van een handige tool, die het effect van het spreiden van lestijden voor ouders met meerdere kinderen vermindert. De tool ‘Verspreid naar school’ is ontwikkeld door econometristen van Erasmus School of Economics.

Ideale spreiding over verschillende dagen

De tool biedt een basisschool de gelegenheid om klassen op verschillende tijden te laten starten en eindigen. Op deze manier wordt drukte in de wijk, op het schoolplein en bij de ingang van de school zoveel mogelijk vermeden. Scholen kunnen ook de leerlingen verdelen over verschillende dagen. Daarbij krijgt bijvoorbeeld de ene helft van de leerlingen op maandag en donderdag les, en de andere helft op dinsdag en vrijdag. Ook hiermee wordt drukte vermeden.

Lesschema voor ouders met meerdere kinderen

Daarnaast zijn er ouders die meerdere kinderen hebben op dezelfde basisschool. Het is niet wenselijk dat een ouder elk kind apart naar school moet brengen. Dit is niet alleen vervelend voor de ouders, maar vermindert ook het effect van het spreiden van de lestijden. De tool voorziet dus ook in het opstellen van een lesschema, waarbij ouders zoveel mogelijk in één keer hun kinderen kunnen wegbrengen of ophalen.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Ronald de Groot, Media en Public Relations officer van Erasmus School of Economics, via rdegroot@ese.eur.nl of +31 6 53 641 846.

Link naar ‘Verspreid naar school’ tool: https://econometricinstitute.github.io/VerspreidNaarSchool/

U kunt ook over de tool lezen in het Algemeen Dagblad en nu.nl.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen