Verziekt het grote geld het voetbal?

Verziekt het grote geld het voetbal?

De transferperiode van 2017 gaat de geschiedenisboeken in als de periode waarin voetbalclubs nooit eerder vertoonde geldsommen op tafel legde voor spelers. Climax van de periode was de transfer van de Braziliaanse sterspeler Neymar naar Paris Saint-German. Volgens Thomas Peeters, sporteconoom aan Erasmus School of Economics, zorgt Neymar ervoor dat dat Paris Saint-Germain zich op de kaart zet als een echte top club, die zich kan zetten naast een club zoals Real Madrid en FC Barcelona.

De Club domineerde de transferperiode door gebruik te maken van inventieve constructies, waarmee er mogelijk in strijd zou zijn gehandeld met de financiële spelregels van de UEFA. Volgens Peeters is het de vraag of Paris Saint-Germain juridisch ook echt iets mis heeft gedaan. “Ze hebben de regels zeer goed gelezen en hebben een manier gevonden om de regels te omzeilen. Zelf als alle informatie boven komt, dan zou mogelijk blijken dat er juridisch niets aan de hand is”, aldus Peeters.

Meer informatie

Klik hier voor het gehele item op Nieuwsuur, d.d. 11 september 2017. Het item begint van minuut 28:49 en Thomas Peeters is aan het woord vanaf minuut 31:09.