Vicedecaan Fabian Amtenbrink discussieert over Europa bij Youth Parliament

In het kader van het Erasmian European Youth Parliament heeft vicedecaan Fabian Amtenbrink op 17 februari jl. het evenement ‘Meet the Boss’ bijgewoond. Hij gaf daar advies aan de deelnemers van het EEYP met betrekking tot hun conceptresolutie.

Het Erasmian European Youth Parliament is dit jaar georganiseerd door Erasmus School of Economics. Deelnemers tussen de 16 en 18 jaar uit meer dan 15 Europese landen zijn aankomende week te gast in Rotterdam. Tijdens deze week hebben de deelnemers meerdere Europese probleemstellingen geformuleerd. Op basis van die stellingen stellen zij conceptresoluties op.

Tijdens het evenement ‘Meet the Boss’, gehouden bij advocatenkantoor NautaDutilh, verdedigden de deelnemers hun resolutie tegenover experts op het gebied van verschillende Europese terreinen. Vicedecaan van Erasmus School of Law prof. Fabian Amtenbrink trad op als ‘Boss’ op het gebied van Europese constitutionele zaken. De andere ‘Boss’ was prof. Wiep van Bunge (Faculteit der Wijsbegeerte). Samen stelden zij de deelnemers kritische vragen en droegen zij verbeterpunten op het gebied van realisme en haalbaarheid aan voor de resoluties. Het Erasmian European Youth Parliament wordt afgesloten met een plenaire presentatie van de resoluties.