Vincent Jaddoe benoemd tot lid KNAW

Prof. dr. Vincent Jaddoe, hoogleraar kindergeneeskunde Erasmus Universiteit Rotterdam/Erasmus MC, is benoemd tot lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW). Jaddoe is onder andere hoofdonderzoeker van het omvangrijke Generation R-programma. Hierin worden sinds 2001 meer dan 10.000 kinderen en ouders vanaf de allereerste fase in het leven tot de volwassenheid in detail bestudeerd. Resultaten uit dit onderzoek hebben op verschillende plekken een rol gekregen in preventieve strategieën gericht op toekomstige ouders en jonge kinderen.

Vincent Jaddoe is gefascineerd door de ontwikkeling in de allereerste fase van het leven, de periode voorafgaand aan de zwangerschap tot aan de eerste jaren na de geboorte, en de consequenties voor de latere gezondheid. De hoogleraar kindergeneeskunde, in het bijzonder pediatrische epidemiologie, onderzoekt hierbij het samenspel van genetische en leefstijlfactoren in relatie tot de conceptie en de embryonale ontwikkeling en de latere cardiovasculaire en metabole gezondheid.

Over KNAW

De leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van hun wetenschappelijke prestaties. De KNAW telt circa vijfhonderdvijftig leden en een lidmaatschap is voor het leven. De nieuwe Akademieleden, waaronder Vincent Jaddoe, worden op een later tijdstip dit jaar geïnstalleerd.

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, T (010) 408 1216 E press@eur.nl

Meer nieuws ontvangen? Schrijf je in voor de Erasmus Nieuwsbrief

Gerelateerde content
‘Gezond opgroeien. Van een kwetsbare naar een kansrijke start’ is de titel van het boek over vijftien jaar onderzoek onder duizenden Rotterdamse kinderen en hun…
Generation Next by Joost van der Vleuten
Collegevoorzitter Kristel Baele opent samen met Vincent Jaddoe 30 augustus de fototentoonstelling ‘Ik ben dertien’ in de Rotterdamse Kunsthal.
Isaura, gefotografeerd door Sanne Donders

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen