Wetenschapscafé: Desiderius Erasmus Roterodamus anno nu

Wetenschapscafé: Desiderius Erasmus Roterodamus anno nu

In Rotterdam kom je de naam Erasmus vaak tegen. Toch weten maar weinig mensen wie hij was: een in Rotterdam geboren christen-humanist die de beroemdste geleerde van Europa van zijn tijd was. Hebben we vandaag de dag nog iets aan Erasmus? Hierover geeft dr. Adrie van der Laan, secretaris van het Erasmus Center for Early Modern Studies, een lezing in het Wetenschapscafé op maandag 27 februari 2017.  

In zijn lezing breekt Van der Laan een lans voor de actuele relevantie van Erasmus' gedachtegoed: dat iedere moderne samenleving haar voordeel kan doen met de ideeën van Desiderius Erasmus. Op de bres staand voor zijn opvattingen schreef Erasmus zo'n honderd boeken, waaronder Lof der Zotheid en Gesprekken. Erasmus was een begenadigd schrijver met veel humor die in zijn boeken mensen centraal stelde. En mensen veranderen niet wezenlijk. Zelfs niet in 500 jaar.

Over Adrie van der Laan
Dr. Adrie van der Laan is conservator erfgoedcollecties van Bibliotheek Rotterdam. Zo beheert hij 's werelds grootste Erasmus-collectie, inclusief originele, door Erasmus zelf geschreven brieven. Als medewerker van een openbare bibliotheek besteedt hij veel tijd aan het informeren van een breed publiek over het gedachtegoed van Erasmus dat in die boeken te vinden is. Hij was ook de initiator van de Erasmus Experience.

Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 4081216 of press@eur.nl