William Klaver is ‘Student in the spotlight’

William Klaver

William Klaver, student economie en bestuurskunde, krijgt als ‘Student in the spotlight’ tijdens de Opening Academisch Jaar op maandag 29 augustus 2016 het podium om zijn project te presenteren. Met het nieuwe onderdeel wil de Erasmus Universiteit inspirerende initiatieven van studenten belonen. Klaver is de drijvende kracht achter een project om volleybal te stimuleren in Rotterdam.

Bij ‘Student in the spotlight’ krijgt een student gedurende vijf minuten het podium in de aula om te vertellen over zijn of haare project. Het gaat om inspirerende initiatieven, bijzondere dingen die studenten doen bij het realiseren van hun ambities. Concrete activiteiten met maatschappelijke waarde - de Erasmus Universiteit is een universiteit die midden in de samenleving staat – door studenten die een voorbeeld zijn voor anderen.

Volleybal in Rotterdam
William Klaver heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor zijn project om volleybal in heel Rotterdam (weer) op de kaart te zetten. Volleybal naar de straten en pleinen brengen is geen gemakkelijke opgave, omdat het geen echte straatsport is. Maar Klaver zette door en benaderde scholen, gymnastiekdocenten en zelfs groepen kinderen op pleintjes. In heel Rotterdam ontstonden vaste volleybalgroepjes. 

Inmiddels is volleybal onder kinderen in Rotterdam oa door hem één van de snelst groeiende sporten. Studenten helpen Klaver nog altijd wekelijks om kinderen op pleinen en veldjes te laten volleyballen. Het project wordt inmiddels ook ondersteund door de gemeente Rotterdam. Daarnaast heeft William Klaver samen met enkele anderen Beachclub Rotterdam opgezet, waarmee ook beachvolleybal mogelijk werd voor de Rotterdamse jeugd. 

Volgens de jury (het College van Bestuur en Jong Trustfonds) is William Klaver een inspiratie voor andere studenten. Op eigen kracht heeft hij een prachtig project opgezet. Uit zijn gedreven en spontane aanpak spreekt ambitie. Daarmee past het goed bij de Make it happen-gedachte, waarin het realiseren van ambities centraal staat. Ten slotte sluit het project van Klaver volgens de jury naadloos aan bij de opvatting dat de Erasmus Universiteit een universiteit is die midden in de maatschappij staat, met name in de Rotterdamse samenleving, maar ook ver daarbuiten. Meer op deze site

Gastspreker
‘Meeting tomorrow’s challenges’ is het thema van de Opening Academisch Jaar, waar Lilianne Ploumen minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking én alumna van de Erasmus Universiteit, gastspreker is. Zowel zij als collegevoorzitter Kristel Baele spreken over de de wereld om ons heen die in hoog tempo verandert. Hoe gaan we de ingewikkelde vraagstukken van vandaag én morgen – digitalisering, globalisering, duurzame groei en welvaart - oplossen? . En hoe komen we tot een echt inclusieve samenleving?

Meer info en aanmelden op www.eur.nl/opening
 

Training door studenten Erasmus Volley
Meer informatie

Persvoorlichting Erasmus Universiteit Rotterdam, 010 408 1216 of press@eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen