Wordt Rotterdam rijk van de World Expo?

Wordt Rotterdam rijk van de World Expo?

Rotterdam heeft zich kandidaat gesteld voor de World Expo 2025. De verwachting is dat hiermee 50 miljard euro binnengehaald zal worden. Prof.dr. Frank van Oort, buitengewoon hoogleraar stedelijke en regionale economie aan Erasmus School of Economics, geeft in een interview bij Studio Erasmus antwoord op de vraag of Rotterdam nou echt rijk wordt van de World Expo. 

‘Het thema wat in de eventuele Rotterdamse World Expo centraal zal komen te staan is transitie. Dit thema is erg goed maar misschien hebben we de World Expo niet nodig om dit thema op de agenda te zetten. Er moet goed nagedacht worden hoe je de kosten gaat spreiden van zo’n investering en of het wel daadwerkelijk gaat opleveren wat je wilt.’ Aldus van Oort. 

Meer informatie

Klik hier om het volledige fragment te bekijken bij Studio Erasmus, d.d. 9 oktober 2015.

Klik hier om het volledige artikel te lezen op de website van Vers Beton, d.d. 14 oktober 2015.

Over Vers Beton
Vers Beton is het online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer. Het duidt de stad, heeft het beste met haar voor, en richt zich op politiek, kunst & cultuur, stedelijke ontwikkeling, wetenschap, economie en human interest. Vers Beton is geen platform voor snel nieuws of uitgaanstips, maar een plek voor diepgang en reflectie.