Afstuderen - Erasmus School of Economics

Tinbergen gebouw

Procedure afstuderen Erasmus School of Economics

Vanaf heden vinden de master verdedigingen weer op de campus plaats. Mochten er redenen zijn waarom je niet fysiek je thesis kan verdedigen dan kun je een aanvraag voor een online verdediging indienen bij de examencommissie.

Dit kun je doen door bij OSIRIS student in te loggen, naar het tabblad ‘Zaken’. Klik door naar 'Mijn zaken', rechts bovenaan klik je dan op 'Start een nieuwe zaak' en selecteer de zaak ‘Request Online Master Thesis Defence’.

Voor fysieke verdedigingen geldt de volgende werkwijze:
Nadat je begeleider via de Thesis Workflow je Master thesis heeft goedgekeurd, ontvang je een email vanuit de Thesis Workflow op je studenten e-mailadres.

Je kunt je verdediging alleen aanvragen als al je resultaten zijn verwerkt in Osiris (behalve je thesis resultaat) en je de goedkeuring uit de Thesis Workflow hebt ontvangen.

Hierna log je in bij OSIRIS student ga je naar het tabblad 'Zaken'. Klik door naar 'Mijn zaken', rechts bovenaan klik je dan op 'Start een nieuwe zaak' en selecteer de zaak de zaak ‘ESE Aanvragen Masterdiploma Erasmus School of Economics’.

Voordat je het aanvraagformulier invult, stem je eerst af met je supervisors wanneer je je thesis kunt verdedigen. Na overleg met je supervisors vul je het aanvraagformulier voor het Masterexamen in, geef hier dan je afgesproken datum en tijdstip aan.

Binnen 2 à 3 werkdagen ontvang je op je studenten e-mailadres een goedkeuring of afkeuring.

De beschikbaarheid van de examenkamers kun je via onderstaande handleiding inzien.

Je kunt niet meerdere uren reserveren tenzij je 2 Masters moet verdedigen of een 2e specialisatie.
(Houd er rekening mee dat het tijdstip kan wijzigen i.v.m. onvoorziene omstandigheden)

Je thesis verdediging duurt ongeveer 1 uur.

Afstudeerdata ESE

Voor zowel studenten als begeleiders is het belangrijk om te realiseren dat er over het algemeen 
vijf weken zit tussen het moment dat de definitieve versie van de thesis wordt ingeleverd en de verdediging van de thesis.

Aanmeldingen moeten *tenminste 2 weken voor de aan te vragen afstudeerdatum op het daartoe bestemde formulier bij ons binnen zijn.

Afstudeerdag ESE

Om de afstudeerdag en de uitreiking van je diploma in goede banen te leiden, hebben we een aantal zaken op een rijtje gezet. Dit protocol geldt voor studenten die het Masterexamen afleggen.

 • De afstudeerplechtigheid vindt plaats in één van de examenkamers in het
  Erasmus building (A)
 • Op deze dag dien je een kwartier vóór aanvang van de examenzitting je te melden in kamer AB-11
 • Wanneer je verdediging van je thesis openbaar is, mogen jouw gasten erbij aanwezig zijn
 • In het thesis gesprek geef je eerst in ongeveer 15 minuten uitleg over jouw onderzoek, de methoden en de conclusies zoals die in jouw thesis zijn verwoord, waarna de thesis commissie je hierover vragen zal stellen
 • Vervolgens verlaat de commissie de examenkamer, waarop zij zich beraadt over het eindcijfer, zodat je met jouw gasten daar kan wachten op hun terugkeer
 • Als je scriptiecijfer is vastgesteld, begint het feestelijke gedeelte van de ceremonie
 • De commissie geeft je feedback en je begeleider houdt een kleine toespraak. Daarna ontvang je je diploma, cijferlijst en een supplement
 • Na afloop is er in de hal gelegenheid tot feliciteren

Op het universiteitscomplex zijn diverse restaurants om de feestelijkheden te vervolgen. Het is raadzaam om vooraf te informeren naar de mogelijkheden en tijdig te reserveren.

Kijk voor de mogelijkheden op website.

Namens het Team Studievoortgang & Diplomering wensen wij je een fijne dag!

Ask Erasmus

Questions?

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen